Усвојен правилник о коришћењу буџетских средстава за лечење малолетне деце 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Усвојен правилник о коришћењу буџетских средстава за лечење малолетне деце
Trenutno na sajtu: 570       |       Podeli:
08.01.2021 | 0 коментар(а)



Ужице - Градско веће је на свом првом заседању у новој години, одржаном данас, усвојило
Градска управа Ужице, фото: ГЗС

Правилник о условима, критеријумима и поступку коришћења буџетских средстава за лечење малолетне деце са пребивалиштем на територији града Ужица, наводи се на сајту града. Правилник је предвидео формирање Комисије која се састоји од два доктора медицине – специјалиста педијатрије, једног представника Центра за социјални рад и два представника из градске управе. Комисија ће на основу медицинске документације и приложених доказа давати своје мишљење о испуњености услова за коришћење буџетских средстава за лечење малолетне деце.

Чланови Градског већа донели су одлуку да се добровољним даваоцима крви који имају пребивалиште на територији града, омогући бесплатно коришћење јавног градског превоза, уз услов да су, када је реч о мушкарцима, дали крв више од 80 пута и, када је реч о женама, да су дале крв више од 20 пута.

На седници је донета и одлука да се 2021. године свим мајкама, без обзира на статус запослења и без обзира на то које јој је дете по реду, за рођење детета додели једнократна новчана помоћ у износу од 5 000 динара.

Уз већ усвојене мере у оквиру пронаталитетног програма које Град Ужице предузима у циљу подстицања рађања деце на својој територији и помоћи родитељима: једнократна новчана помоћ незапосленим породиљама, једнократна новчана помоћ за рођење трећег и сваког наредног детета, додела бесплатног седишта за бебе, Ужичка породична картица(програм субвенција – умањење цена приликом плаћања добара и услуга за родитеље са троје и више деце), градска стипендија за талентоване ученике који потичу из породица са троје и више деце, ово је још једна додатна мера са истим циљем.

 

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


uzice gradsko vece pravilnik lecenje deca

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.418.449 посета
Тренутно на сајту: 571 посетилац(a)