Општина Прибој добила минибус за превоз сеоског становништва 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Општина Прибој добила минибус за превоз сеоског становништва
Trenutno na sajtu: 500       |       Podeli:
07.07.2022 | 0 коментар(а)



Прибој - Председник општине Прибој Лазар Рвовић и министар за бригу о селу Милан Кркобабић,

потписали су данас у Београду, уговор о додели бесповратних средстава за куповину минибуса за превоз сеоског становништва на територији општине Прибој. У питању је ново возило минибус са 20 + 1 седиште, а вредност донације је 7.000.000 динара.

Ново возило ,када буде набављено, планирано је за превоз сеоског становништа са подручја прибојске општине преко Увца, а основна линија биће од Чемерна на граници са Црном Гором преко Крњаче, Бучја, Калуђеровића, Хер Голеша и Саставака до центра општине Прибој.

"Село и сељани су се очигледно покренули, а сада ће и да крену – од села до села, а онда и до вароши. Да потраже помоћ доктора, да оду до школе, да се спортски надмећу, да се друже, али и обаве све оно што државни чиновници траже од њих", - рекао је министар Милан Кркобабић, након потписивања уговора у Палати Србије.

Општина Прибој је међу 17 локалних самоуправа, које су добиле бесповратна средства за набавку минибусева за потребе превоза сеоског становништва. На овај начин биће уведено 49 нових линија у селима Србије, којима ће се дневно превозити 1330 путника.

Подсетимо, и прошле године исти број општина у Србији добило је средства за ове намене. На овај начин обезбеђен је бесплатан превоза за 847 села у 35 локалних самоуправа у Србији од којих је већина на надморској висини преко 500 метара.

 

 

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


minibus priboj

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.113.067 посета
Тренутно на сајту: 500 посетилац(a)