Нова власт у Лучанима; Стамболић, Доловић или неко трећи - промене у јавним предузећима 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Нова власт у Лучанима; Стамболић, Доловић или неко трећи - промене у јавним предузећима
Trenutno na sajtu: 444       |       Podeli:
13.01.2019 | 0 коментар(а)



Лучани - За седам дана биће именована нова власт у Лучанима а ко ће бити на челу општине за сада је још увек непознаница. Међутим многи на тој позицији виде актуелну
Миливоје Доловић и Весна Стамболић, фото ГЗС

 председницу Весну Стамболић или Миливоја Доловића који је прилично испекао занат и такође одлично познаје рад локалне самоуправе. Ипак ко ће засести у председничку фотељу одредиће највероватније врх странке који је у драгачевске изборе може се рећи највише и уложио, како финансијски тако и у људству који су скоро два месеца провели на терену крстарећи побрђем са локалним активистима.
Иначе СНС је имао спесифичну изборну поделу одговорности па ће се можда гледати и остварени резултат. Тако је зона одговорности прве на листи Весне Стамболић била доње Драгачево односно Лучани и кординатором из врха партије Дамиром Зобеницом. Зорица Милошевић била је одговорна за средње док је у горњем битку водио Миливоје Доловић.
Изборни резултат показао је да је ова странка најбоље прошла у горњем и доњем Драгачеву са око 71% гласова, док је скоро 20 % освојила мање у средњем делу у општине и Гучи око 52%.
Можда су напредњаци највише страховали за резултат у Котражи и горњем Драгачеву где је био први удар опозиције, али се испоставило да је њихова листа и Доловић остварио изненађујуће добар резултат. Нема сумње да су мештани подржали Доловића и због могућности да буде председник општине али може се рећи да је пресудно на резултат утицао координатор Бранко Маловић и свакако долазак Вучића у ово село.
Странка је повукла први потез именовањем Нешка Миловановића за координатора СНС чиме је досадашњи , Слободан Јоловић, дефинитивно изгубио политичку залеђину што би могло коначно утицати на крај подела међу самим напредњацима које је бивши повереник из разноразних разлога подгревао.

Ипак многи верују да се он неће тако лако повући тврдећи да има инсталираних неколико одборника на листу. Са Зорицом Ковачевић, која је побола глогов колац Новој Србији са којом се дуго година башкарила по политичким фотељама, могао би поново убацити црв подела, а везују их старе релације. Њен прелазак и унуштавање НС у Драгачеву изазвао је  гађење у политичкој јавности, међутим очигледно је да је пенџетирала образ и послушала посланика СНС Остоју Мијаиловић који је са Јоловићем по свему судећи склопио ,,коалицију".

               Прочитани из врха странке, тандем Мијаиловић Јоловић, фото ГЗС

Њих двојица су покушали да инсталирају трећег кандидата за председника општине и убаце што више својих одборника како би по узору на Чачак држали локалну власт у шаху али врх партије је прозрео игранку па би обојица могла ускоро отићи у политичку историју.Остаје да се види да ли ће Зорица Ковачевић са стажом од 20 дана у СНС добити накнаду и коју што ће опет изазвати незадовоство.
Све у свему јединство ако то у политици уопште постоји могло би се лако постићи. Нешко Миловановић и Доловић су у веома коректним односима а то би у крајњој линији поравнало несугласице на релацији доње и горње Драгачево које је дуго тињало и правило огромне проблеме досадашњој власти. Није немогуће да и Стамболићева добије прилику за још један мандат јер је многи сматрају за веома коректну жену. Ипак у предходном мандату имала је мањкавости у раду, великим делом и због сада већ бившег повереника.
У неколико јавних предузећа вероватно ће доћи до промена, као на пример у ЈКП Комунално које је запало у финансијке проблеме, али веома је могуће и у Дому здравља док ће на челу путева Драгачево готово сигурно остати садашњи директор Милија Миленковић који је у постојећим условима показао солидан резултат. Уколико СПС остане у коалицији а нема разлога да буде другачије у другим установама највероватније неће бити промена.

ГЗС

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.937.287 посета
Тренутно на сајту: 445 посетилац(a)