Милијанка Луковић: Живот је борба која води до победе 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Милијанка Луковић: Живот је борба која води до победе
Trenutno na sajtu: 386       |       Podeli:
20.11.2018 | 0 коментар(а)



Чачак - Милијанка Луковић (51), слабовида атлетичарка из Чачка освојила је прегршт медаља и награда на међународним

и домаћим спортским борилиштима. Доминирала је у бацачким дисциплинама, а последњих девет година у куглању. На Европском првенству у атлетици за слепе и слабовиде 1989.у Швајцарској, осваја бронзу у бацању кугле. Годину дана касније из Холандије, где је одржано Светско првенство за особе са инвалидитетом, враћа се са златом освојеним у бацању копља. Сребро је донела са Балканијаде, а неколико пута била је државна првакиња у куглању. На последњем међународном такмичењу у Апатину, на коме је учествовало 11 екипа из бивших југословенских република, била је најбоља у својој категорији. То је само део такмичарских признања.

"Ове медаље остају као успомена, али и доказ да смо се све ове године трудили да постигнемо одличне резултате. Оне су мотивација и жеља да идеш даље, јер сваки успех даје покретачку снагу", поносно прича Милијанка, показујући нам своје медаље и пехаре које је освојила током скоро три деценије успешног бављења спортом.

Дочекала нас је са осмехом на лицу, и већ при првом сусрету јасно вам је да се ради о особи која око себе шири оптимизам и добро расположење. Милијанка је још као средњошколка почела да се бави атлетиком, трчала је на 100 метара, бацала куглу, копље, диск.

Опширније можете прочитати на следећем линку: https://bit.ly/2PJmPLj

ГЗС / ПЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


osobesainvaliditetom zivot borba pobeda pzs

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.917.839 посета
Тренутно на сајту: 386 посетилац(a)