Двери ГМ: ЈП за изградњу општине треба да води стручан кадар, а не страначки 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Двери ГМ: ЈП за изградњу општине треба да води стручан кадар, а не страначки
Trenutno na sajtu: 406       |       Podeli:
05.02.2019 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац – Општинска организација Двери Горњи Милановац доставила је медијима саопштење у којем истичу

да желе да скрену пажњу јавности на некомпетентност руководилала Јавног предузећа за изградњу општине, јер су како су навели, разочарани радовима које је извело предузеће. У саопштењу се даље каже:

,,Желимо да укажемо и на начин како се у овом предузећу приступа решавању инфраструктурних проблема који постоје у нашој општини. Овом приликом ограничићемо се само на саобраћајне проблеме, због њихове актуелности.

Пођимо, најпре, од чишћења снега. Јер, не пада снег да покрије брег, него да покаже како ради ЈП за изградњу. Да је могло да буде и горе, могло је. Али, да је било добро, није ни близу. На раскрсници "код тенка" лепо је могла да се види разлика између чушћења које је изводио "Штрабаг" и чишћења које је изводило ЈП за изградњу. То је, поред искуства возача и пешака, сасвим довољан доказ за нашу тврдњу. А, у интервјуу "Таковским новинама" 13. 12. 2018. директор Божидар Вучетић је изјавио: "Имамо комплетан план и програм за зимско одржавање за сезону 2018/2019. и потпуно смо спремни." Питамо се како би изгледало да нису били спремни?“, каже се у саопштењу.

Они тврде да велики снег за општину Горњи Милановац не би смео да буде изненађење и да чишћење треба да буде рутински посао.

,,У Чачку је, на пример, градска управа купила и поделила мештанима одређени број раоника, заједно са горивом, како би сами могли да очисте снег. То је неки план

После снега остале су озбиљне (тзв. ударне) рупе на коловозу. Видећемо када ће оне бити саниране. Оно што је интересантно, рупе су се појавиле и на коловозу који је асфалтиран само месец дана пре снега (улица Милоша Великог). Коме је уопште могло да падне на памет да крајем новембра и почетком децембра врши асфалтирање улица? Све је урађено "офрље" и на брзину. Асфалт је само просут. Када се возите аутомобилом изгледа као да се возите по таласима, јер ни једна шахта није у нивоу са асфалтом. Наравно, канализација и остале инфраструктурне инсталације нису ни пипнуте. Али, грађани треба да буду задовољни јер је боље него пре. Да ли?

ОО Двери наводи да у оквиру ЈП за изградњу постоји и профитни центар за Паркинг сервис и да их занима колики профит остварује.

,,Због аљкавог чишћења снега, у јануару није ни било наплате паркирања. И, наравно, приликом чишћења, чистила су се само паркинг места на којима се врши наплата, а она бесплатна нису. Ваљда бесплатно паркирање не сме ни да постоји у општини у којој број становника непрекидно опада. Паркирање се наплаћује и на паркингу код "МАХI"-ја, и то је вероватно једини њихов објекат у Србији без бесплатног паркинга.
Када смо код паркирања, поменимо и паркинг места паралелна са саобраћајном траком у улици Кнеза Александра. То је невиђени нонсенс. У најпрометнијој улици у граду, где је углавном пуна линија, можете се упаркирати само ако се крећете "у рикверц" и зауставите саобраћај. И лаику је јасно да је било много боље да су паркинг места под углом од 450. Било би више паркинг места и било би лакше упаркиравање. Наравно, иста грешка је направљена и у улици Вука Караџића, у делу иза Гимназије.

На сајту ЈП за изградњу стоји да је њихова визија да предузеће "стално поставља више стандарде како у области пословања и инвестиција, тако и у области живљења и која, не само да уводи нове навике и трендове, него их и предвиђа и креира", а мисија "да задовољи потребе својих суграђана, а такође уз стручне и мотивисане раднике свакодневно предузима акције које допориносе квалитету живота у друштвеном и природном окружењу."

ОО Двери се пита када ће радници ЈП за изградњу општине да приступи решавању инфраструктурних проблема због којих се дешавају чести саобраћајни удеси.

,,Када ће се сетити бар да поставе "лежеће полицајце" испред кружног тока код "Сигме", где се недавно у великој брзини, због лоше позиционираног кружног тока, преврнуо један ауто. Ту је, иначе, било доста удеса до сада. Слично је и на раскрсници улица Милоша Великог и Курсулине, где су удеси веома чести и који се већином и не пријављују полицији. Такође, када ће се сетити бар да поставе огледало на раскрсници улица Синђелићеве и Железничке, јер возачи када иду из Синђелићеве улице морају као птице да окрећу главу под углом од скоро 180о. Наравно, ових проблема не би ни било да је приликом изградње био стварно стручни надзор, а не формални и да Јавно предузеће за изградњу општине воде стручни а не страначки кадрови.

На крају питамо локалне властодршце:
Када ћете се сетити да обуставите пролажење кроз центар града оног великог, скупог (јер је ваљда на хибридни погон) и празног аутобуса?
Зар не видите да он само омета саобраћај?
Знате ли да постоје и мања превозна средства, или се можда надате да ћете у тај аутобус силом угурати све просветне раднике којима не желите да исплаћујете путне трошкове?“, каже се у саопштењу ОО Двери Горњи Милановац.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.389.131 посета
Тренутно на сајту: 406 посетилац(a)