Стефановић: Десет повређених полицајаца, једном поломљене обе ноге 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Стефановић: Десет повређених полицајаца, једном поломљене обе ноге
Trenutno na sajtu: 563       |       Podeli:
09.07.2020 | 0 коментар(а)



"Мислим да је веома јасно после свега што се дешавало на улицама градова у Србији да имамо ситуацију која може да се
Стефановић: Десет повређених полицајаца, једном поломљене обе ноге, Фото: ГЗС

опише једино као огољено насиље да се насилно преузме власт без воље народа, без учешћа на изборима. Огољеним, апсолутним насиљем. Могли сте да видите од првог тренутка, можда то од почетка није било јасно, али сам уверен да су људи целог света могли кроз поступке да виде потпуно мирно понашање полиције, која је трпела гађање бакљама, циглама и каменицама - казао је министар полиције и додао да је упркос свему полиција била уздржана.

Он је појаснио да су то врло тешки тренуци, јер то гледају породице полиције.
 Кренули су у интервенцију у тренутку када је насиље било неиздрживо, када су људи кренули да их туку илопатама чак. Имамо и видео снимке. У Новом Саду су их гађали молотовљевим коктелом. Овај протест је незаконит, нико га није пријавио, епидемиолошке мере нису поштовали од почетка. Није се овде радило о мерама за корону, не ради се ни очему суштински - истакао је Стефановић.
Како је рекао, много је повређених полицајаца.

- Имали смо до сада 10 повређених полицајаца од којих је један са обе поломљене ноге тако што су га гурали са степеништа да човек падне. Зашто то?- упитао је Стефановић.

Он је појаснио да су демонстранти бацали сузавац на полицију испред Скупштине, док, према његовим тврдњама полиција није одговорила сузавцем.

-У Србији насиље никада неће победити. Неће овај са молотовљевим коктелом победити у Србији. Привешћемо свакога лицу правде, сваког ко угрожава животе и имовину. Разбијање стакала, зграда. Зашто? - казао је Стефановић и додао да су се цео дан тукли међусобно.
Већински народ у Србији не прихвата насиље. Свако ко данас или сутра или било који дан покушава да се обрачунава са полицијом и својом земљом. Неко се борио и мучио да заради за своју земљу и свако ко то уништава ће одговарати - рекао је Стефановић и замолио их да те поступке обаве најбрже могуће да правду доделе у складу са законом.
Министар је истакао да су сви могли да виде каква је неодговорност ових људи који данима позивају на насиље.
Обавештаваћемо јавност о резултатима истрага и тражимо од свих грађана Србије да се уздрже од насиља. Тражимо од људи одговорност, озбиљност и елементарно људско пристојно понашање. Свако има права да протестује и закажите протест, изађите на изборе - каже он.
Стефановић је рекао да је ово најтежи дан за његову породицу, јер је данас сахранио свог оца, али да мора да каже да ово неће проћи.
Инострани фактор учествовао у организацији протеста
Он је прокоментарисао данашњу изјаву председника Вучића о учешћу страних служи у протесту.
Безбедносни апарат анализира појаве које нама казују да постоје инострани фактори у организацији ових протеста. Када будемо имали довољно доказа обавестићемо јавност о томе - навео је он.Стефановић је навео и да је људима који су приведени синоћ у највећем броју одређено задржавање од 48 сати, те да људе неће спасити то што носе маске на лицима.

 

ГЗС / Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


stefanovic policajci povredjene noge

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.103.813 посета
Тренутно на сајту: 564 посетилац(a)