Завршена кућа за Јовановиће: За опремање неопходан намештај и бела техника 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Завршена кућа за Јовановиће: За опремање неопходан намештај и бела техника
Trenutno na sajtu: 360       |       Podeli:
11.11.2020 | 0 коментар(а)



Ивањица - Тужна судбина троје Јовановића из села Опаљеник који су недавно остали без мајке и расту у трошној кући,
За опремање дома Јовановића неопходан намештај и бела техника, Фото: ГЗС

без основних услова за живот ,подигла је Србију на ноге. Захваљујући хуманим људима и општини Ивањица, дом без струје и воде, купатила и кухиње, са кровом који прокишњава, ускоро ће заменити нова кућа грађена хуманошћу.

У трошној уџерици спава се на смену, а лавори једино штите од кише. За 14 -годишњег Милоша, 11 -годишњег Давида И 10- годишњу Данијелу кућа без струје, воде, купатила и кухиње коначно ће бити прошлост, јер је њихов нови дом саграђен хуманошћу.


Драгоман Петровић, председник МЗ Опаљеник, Фото: ГЗС

„ Породицу је задесила велика трагедија када је Сандра, мајка троје деце од последица пада са недовршених степеница преминула. Хуманитарну акцију за изградњу куће смо покренули заједно са општином Ивањица и људима добре воље и верујем да ће се Јовановићи у нову кућу уселити за петнаест дана“, каже Драгоман Петровић, председник МЗ Опаљеник.

" Надам се да ће ова кућа коначно унети срећу у њихова срца и олакшати им свакодневицу, да не потурају лаворе јер им кров прокишњава. Они свакодневно пешаче шест километара до школе у Кушиће и барем када дођу кући, да имају где да се осуше и одморе “, додаје Јовановић.

Упркос тешким условима у којима живе, Данијела је одличан ђак,а све обавезе које је некада имала њена мајка, преузела је на себе. У новом дому, све ће јој бити много лакше.


Данијелина жеља је да има своју собу, Фото: ГЗС

“ Имам десет година, није ми тешко ништа, али једва чекам да се уселим у нову кућу. Прво ћу да скувам ручак и надам се да ћу имати своју собу”, каже Данијела Јовановић.
Отац Момчило преузео је улогу и оца и мајке. Губитак супруге тешко је поднео, али снагу црпи из троје деце који су му једина утеха. Додатни динар зарађује у надници, а искључиво од пољопривреде живе.

 

“ Деца су одрасла и помажу ми у свему, сналазимо се. Милош ми у физичким пословима највише помаже, док Давид и Данијела обављају послове око куће. Школују се и добри су ђаци и највећа ми је жеља да се одшколују и постану самостални , а уједно и успешни”, каже отац Момчило.

Најпотребнији нам је трактор који ће олакшати пољопривредну производњу, каже отац Момчило, Фото: ГЗС

Да би наставио пољопривредну производњу, али је и проширио, Момчилу је преко потребан трактор, јер једино на тај начин могао би да обрађује више земље и да уједно издржава породицу. Општина Ивањица помоћи ће им да подигну економију и да засаде малине прошире.


Донације и даље неопходне за пољопривредну механизацију, али и опремање куће Јовановићима, каже председник општине Ивањица Момчило Митровић, Фото: ГЗС

“ Кућу смо направили уз помоћ донација и оне су нам и даље неопходне. На првом месту је трактор који ће породици Јовановић олакшати бављење пољопривредом. Општина Ивањица помоћи ће им да подигну засаде малине “, каже Момчило Митровић, председник општине Ивањица.

За опремање куће Јовановића неопходан је намештај као и електрични апарати, након чега ће ова породица коначно добити дом какав заслужује.

 

 

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


jovanovici opaljenik momcilo danijela deca pomoc donacije kuca.

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.460.567 посета
Тренутно на сајту: 361 посетилац(a)