Промоција иновативног биопрепарата у Ужицу 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Промоција иновативног биопрепарата у Ужицу
Trenutno na sajtu: 718       |       Podeli:
14.11.2018 | 0 коментар(а)



Чачак / Ужице - Привреднa коморa Србије-регионална привредна комора Ужице, Иновациони центар Технолошко-металурушког

факултета из Београда, Институт за воћарство Чачак и Центар за органску производњу Ужице, уз подршку Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије организују промоцији иновативног биопрепарата BioVermix. Циљ промоције је афирмација производа са додатном вредношћу у пољопривреди, афирмација иновационе делатности и подршка трансферу знања и технологија.

Поред промоције BioVermix-а, биће одржана и завршна презентација резултата пројекта: ‟Унапређење технологије гајења, конкурентности и економичности производње јагодастих врста воћака применом добре пољопривредне праксе” који је реализовао Институт за воћарство, Чачак а финансирало Министарство пољопривреде, шумарстава и водопривреде Републике Србије.

Промoција препарата и презентација резултата пројекта ће се одржати 19. новембра 2018. године у Ужицу, у великој сали Регионалне  привредне коморе, у понедељак са почетком у 12 сати. Предавања на тему: ‟Нови биотехнолошки поступци за производњу биопрепарата на бази вермикомпоста” одржаће Др Радосав Церовић, ИЦ ТМФ у Београду, Др Маријана Пешаковић, Институт за воћарство у Чачку и Проф. др Слободан Миленковић, Факултет за биофарминг у Бачкој Тополи. Резултате огледа који су спроведени у оквиру пројекта: ‟Унапређење технологије гајења, конкурентности и економичности производње јагодастих врста воћака применом добре пољопривредне праксе” презентоваће Др Јелена Томић, Институт за воћарство у Чачку.

Након презентација ће се дискутовати о значају производње препарата оваквог типа за унапређење како конвенционалне, тако и органске пољопривредне производње, као и  правилном заснивању засада и примени савремених мера неге јагодастих врста воћака које имају за циљ унапређење квалитета плодова, а тиме и конкурентноси и економичности производње.

Организатори позивају све заинтересоване дa присуствују предавањима.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


promocija inovativni biopreparat uzice cacak

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.060.678 посета
Тренутно на сајту: 718 посетилац(a)