На стотине мештана потпуно одсечено од света:Невреме уништило скоро све прилазне путеве до кућа, не може се проћи ни теренским возилом 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
На стотине мештана потпуно одсечено од света:Невреме уништило скоро све прилазне путеве до кућа, не може се проћи ни теренским возилом
Trenutno na sajtu: 339       |       Podeli:
30.08.2022 | 0 коментар(а)



Ивањица - Јако невреме које је поново погодило Ивањицу иза себе је оставило разорене путеве, покренута клизишта
Невреме уништило скоро све прилазне путеве до кућа, не може се проћи ни теренским возилом , Фото: РИНА

и куће одсечене од света, а гром је погодио и усмртио једну краву. Услед покретања тла угрожена су и домаћинства у селима подно Голије: Брусник, Придворица, Девићи, Остатија, Средња Река, Оцртен, Старо Село и Коритник, преноси РИНА.

"Скоро сви путеви ка тим селима су данас потпуно непроходни, не може се до људи проћи чак ни теренским возилом. Одсечено од света је на десетине домаћинстава, а једини начин комуникације са мештанима је путем телефона. Путна инфратсруктура на овом планинском подручју је потпуно уништена, а оно што је додатно отежава ситуацију јесу и покренута клизишта", рекао је за РИНУ Момчило Митровић председник општине Ивањица.

Фото: РИНА

Надлежне екипе кренуће у санирање локалних путева, али помоћ виших институација у овој тешкој ситуацији је неопходна.

- Апелујем како на ресорна министарска, тако и на Србијашуме, да нам изађу у сусрет и што пре ове мештане избавимо из невоље у којој су се нашли. На терен ће изаћи и комисије како би била процењена причињена штета", навео је Митровић.

Једино што је у овом невремену заобишло угрожене мештане јесу кварови на електро мрежи и није било прекида у снабдевању електричном енергијом.

 

 

 

РИНА / ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.519.096 посета
Тренутно на сајту: 337 посетилац(a)