Гориво поскупљује 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Гориво поскупљује
Trenutno na sajtu: 747       |       Podeli:
13.04.2018 | 0 коментар(а)



Гориво би ускоро могло да поскупи и то четири динара по литру, с обзиром да је на светском тржишту, након што је Трамп отворено запретио Русији

"Новим, лепим и паметним ракетама", цена нафте достигла је до сада највиши ниво још од 2014. као и да је за последњих седам дана њена цена скочила чак за 7,7 одсто.

Небојша Атанацковић, председник компаније "Нафта" каже да раст цена на светском тржишту готово никад није заобишао Србију, као и да уколико се настави овакав тренд, сасвим је сигурно да ће гориво поскупети.
- Досадашња искуства показују да никада поскупљење горива у свету није један на један, пре свега зато што у цени горива Србија има врло велики удео државног захватања, што значи да уколико је цена нафте на светском тржишту скочила за 7,7 одсто, у Србији се може очекивати повећање од 3,5 одсто или око четири динара по литру - објашњава Атанацковић и додаје да у великој мери тржишну цену горива у Србији одређује НИС, који је без сумње највећи играч на тржишту.

Но иако је познато да се НИС делом снабдева с домаћег тржиште, из Баната, турбуленције на светском тржишту доводе до повећања цена на њиховим пумпама јер домаћа нафтна поља успеју да обезбеде тек трећину неопходне нафте на нашем тржишту. Тако да нема дилеме, како тврде нафташи, да ће ситуација у свету утицати и на поскупљење горива у Србији.
Током јучерашњег дана цена брента по барелу достигла је цену од 71,84 долара по барелу, што је највиши ниво још од краја 2014. године, док се за барел круда плаћало 66,69 долара по барелу.

Извор: Србија Данас/Ало

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.063.535 посета
Тренутно на сајту: 748 посетилац(a)