Заседао кризни штаб општине Прибој, на дневном реду епидемиолошка ситуација и комунални проблеми 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Заседао кризни штаб општине Прибој, на дневном реду епидемиолошка ситуација и комунални проблеми
Trenutno na sajtu: 336       |       Podeli:
10.11.2020 | 0 коментар(а)



Прибој - Данас је одржана конститутивна седница Штаба за ванредне ситуације у општини
Штаб за ванредне ситуације општине Прибој, фото: ГЗС

Прибој, након скупштинског Решења о постављењу команданта и чланова општинског Штаба.

Седницом је председавао командант Општинског штаба Лазар Рвовић, председник општине Прибој, а главна тачка дневног реда била је тренутна епидемиолошка ситуација због корона вируса. Иако је, на основу извештаја Стручно – оперативног тима, број прегледа у ковид амбуланти, последњеих десет дана у благом порасту, па и број позитивних пацијента, стање у општини Прибој се и даље може окарактерисати као стабилно.

Стање пацијента се прати готово из сата у сат и у случају потребе упућују се на даље лечење. За разлику од викенда када је било четворо заражених, првог дана ове седмице дошло је до повећања броја позитивних, чак 12. На срећу, како се чуло од лекара Дома здравља и болнице Прибој, то су пацијенти са лакшом клиничком сликом.

И у здраствним установама предузете су додатне мере на заштити запослених и пацијента, а да тренутна задовољавајућа, не би прешла у опасну и неконтролисану ситуацију, надлежни органи и инспекције, реализују и седмодневне планове, по налогу Владе Србије,у смислу контролисања прописаних епидемиолошких мера, на свим местима, а посебно у угоститељским објектима, пијацама, маркетима, када је у питању ношење заштитних маски, држање препоручене дистанце и окупљања.

Судећи према предузетим активностима, Прибој предстојећу зиму, дочекује спремно и када је у питању одржавање градских сааобраћајница, али и чишћење од снега путних праваца у селима. Ризле, соли и натријумхипохлорида има довољно, а радује и боља оспособљеност механизацијом извођача, који се јављају на тендер.

„Путеви Ужице на подручју општине Прибој одржавају путеве првог реда, односно регионалне путеве, док је одржавање пет општинских путева у надлежности локалне самоуправе. Градске саобраћајнице, као и пут до Фабрике воде, одржава ЈКП „Услуга".

Додатни проблем у одржавању градских улица чине паркирана возила, посебно у главној улици у старом Прибоју, или Првомајској и Улици Драгољуба Савића у новом делу града.

Један од проблема са којим ће се Прибојци вероватно суочавати и ове зиме, је нередовно снабдевање електричном енергијом. Прекиди у снабдевању струјом су врло чести, чак и у летњем периоду, а осим што онемогућава сваки рад у домаћинству, кварови на далеководима или нисконапонској мрежи, утичу и на оштећња кућних уређаја и апарата, па чак и на снабдевање водом у Прибојској Бањи, ито у пуној туристичкој сезони.

У име Електродистрибуције у Прибоју, реферисао је Радован Ђуровић, који је рекао да знају да је стање тешко али да они раде колико могу, знају да то није довољно, али, како је рекао, немају довољно радника, опреме и потребне механизације, о чему редовно извештавају своје надлежне.

Председник општине Прибој Лазар Рвовић, био је енергичан да се у овом правцу под хитно предузму конкретни помаци, јер су потрошачи с правом врло незадовољни. Грађани се за кварове и недостатак струје, обраћају и локалној самоуправи, иако она за то није надлежна. С обзиром да је у питању републичка институција, Рвовић је Електродистрибуцији понудио понудио помоћ општине, како би се стање редовног санабдевања електричном енергијом потрошача у Прибоју, напокон почело поправљати, а предстојећа зима, успешно пребродила.

 

Глас западне Србије

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


PRIBOJ STAB ZA VANREDNE SITUACIJE EPIDEMIJA KOMUNALNI PROBLEMI

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.476.559 посета
Тренутно на сајту: 337 посетилац(a)