Дачић: Грчка 15. јуна отвара границе 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Дачић: Грчка 15. јуна отвара границе
Trenutno na sajtu: 449       |       Podeli:
10.06.2020 | 0 коментар(а)



Од 15. јуна Грчка ће отворити границе за грађане Србије, најавио је данас министар спољних послова Ивица Дачић, док би исто то
Грчка отвара границе за Србију 15. јуна, Фото: Илустрација, РИНА

требало да учини и Северна Македонија, ако епидемиолошки услови то дозволе, а свакако до краја месеца.
"Ми са БиХ имамо договор о слободном пролазу, као и с Мађарском и с Бугарском. Грчка је најавила да ће од 15. јуна то да примењује. Зато је нама важно да и са Северном Македонијом видимо у ком правцу ће се то даље одвијати и да ли ће људи моћи да путују", рекао је Дачић у Нишу, где се састао са македонским колегом Николом Димитровим, коме је то била прва посета у иностранству од избијања епидемије корона вируса.
Он је пренео да су разговарали о мерама релаксације, односно олакшавања мера донетих у циљу спречавања ширења вируса корона.

Фото: РИНА

"За мене су важни планови Северне Македоније, јер наши планови су јасни - ми смо отворили границе, сви странци, и грађани Северне Македоније, могу слободно да пролазе и долазе у Србију, без тестова и изолације, осим ако имају симптоме болести’", подсетио је Дачић.
Додао је да, имајући у виду да ни Србија ни Северна Македонија, нису "изолована острва", важно да се све одлуке систематизују и да се зна ко у региону има какве прописе, јер је то оно што највише занима људе.
Дачић је навео и да Србија и Северна Македонија желе да наставе где су стале, да јачају односе.
Рекао је и да су разговарали о укидању свих непотребних препрека у било којој области и подсетио и на иницијативу "мини Шенген".
Састанку је присуствовао и епидемиолог Бранислав Тиодоровић, додао је Дачић, приметивши да од ставова струке умногоме зависе и политичке одлуке о границама.



ГЗС / Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


grcka granice dacic more epidemioloska

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.426.038 посета
Тренутно на сајту: 450 посетилац(a)