Прокић: Скупштински рачун током лета био у блокади 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Прокић: Скупштински рачун током лета био у блокади
Trenutno na sajtu: 494       |       Podeli:
31.08.2017 | 0 коментар(а)



Чачак - Рачун Скупштине града Чачка током летњих месеци био је блокиран, јер је буџет био пробијен и то је једини разлог због чега се врши ребаланс,

изјавила је данас заменик шефа одборничке групе Двери, Милица Прокић.

"Силна средства су утрошена за казне - одштете због уједа паса луталица, повраћај родитељима за више наплаћен боравак деце у вртићима, са судским трошковима, трошковима адвоката и судских извршитеља, као и за исплате накнаде за земљиште", рекла је Прокић на конференцији за новинаре.

Према њеним речима, предстојећа седница која је заказана за среду одржаће се по новом пословнику, који је како кажу у Дверима незаконит и неуставан.

"Користићемо се свим правним и законским средствима да покушамо да скупштину града уведемо у неке нормалне и законске токове. Наш следећи корак је подношење жалбе Уставном суду за преиспитивање уставности и законитости овог пословника. Уследиће и тужбе против председника скупштине Игора Трифуновића, секретара Мирослава Петковића и председника Савета за статут Бранке Павловић", нагласила је Прокић.

Она каже да се градоначелник Чачка Милун Тодоровић, оглушује о молбе и позиве одборника опозиције да се и он као први човек града изјасни по том питању.

"Скупштина више не постоји. Градоначелник је ту скупштину укинуо, јер све одлуке које локални парламент треба да донесе он занемарује. Након прошлонедељне седнице Градског већа, градоначелник је рекао да је веће донело одлуку о ребалансу буџета. Зарад јавности, Градско веће не може да доноси одлуку о ребалансу, оно може само скупштини да предложи неку одлуку, а одборници су ти који дају сагласност на то или не", објаснила је Прокић.

Према њеним речима, новим пословником одборници су ограничени и са те стране да не могу да предлажу више амандмана.

"Новим пословником сваки одборник може да поднесе само један амандман на један члан", рекла је Прокић.

У Дверима кажу да подржавају сутрашњи штрајк просветних радника, као и штрајк у Прехрамбено угоститељској школико који је најављен за понедељак због увођења привремених мера и смене директора.

"Просвета је најобразованији стуб овог друштва, кога ова држава не поштује довољно или уопште не поштује. То је изгледа освета лоших ђака", рекла је одборница Двери Радмила Живковић.

Изјава да просветни радник треба својим понашањем, изгледом и радом да буде пример деци је за одборницу Двери Биљану Рубаковић деградирајућа. Она истиче да просветни радних треба својом стручношћу, методичким, педагошким способностима, моралом да буде пример, али и да је сам задовољан.
а првенствено да је задовољан

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.147.613 посета
Тренутно на сајту: 495 посетилац(a)