„Караван културе говора“ у Прибоју 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
„Караван културе говора“ у Прибоју
Trenutno na sajtu: 523       |       Podeli:
29.10.2020 | 0 коментар(а)



Прибој - Дом културе „Пиво Караматијевић“ Прибој и Удружење за развој културе јавног

говора „Изражајност“ 2. и 3. новембра организују едукативну трибину и радионице о унапређењу културе говора, која се реализује у оквиру пројекта „Караван културе говора“, наводи се на сајту општине Прибој.

Овај пројекат је саставни део националне акције „Негујмо српски језик“.

Циљ „Каравана културе говора“ је буђење свести код најшире популације о неопходности неговања лепог изражавања. Едукативне радионице намењене деци и младима водиће Слободан Роксандић, мастер комуниколог, Марко Миловановић, дипл. глумац и Милан Босиљчић, дипл. глумац. Млади људи ће кроз практичне вежбе учити како сами да наставе да раде на развијању своје културе говора, како да говоре на артикулисан, разложан и динамичан начин и како да елиминишу лоше говорне навике. Радионице ће бити одржане у понедељак 02. новембра од 11 до 14 часова и у уторак 03. новембра од 10 до 13 часова у Регионалном иновационом стартап центру.

Поред радионица намењених деци и младима биће одржана едукативна трибина о унапређењу културе говора на којој ће поред Слободана Роксандића, и др Радована Кнежевића, професора дикције, учествовати и хуманитарац Арно Гујон, који је доказао да се радом и уз много труда могуће достићи висок ниво културе изражајности, чак и када се говори на страном језику. Трибина ће се одржати у Регионалном иновационом стартап центру 02. новембра у 19 часова.

„Караван културе говора“ подржан је од стране Министарства културе и информисања Републике Србије.

 

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


priboj karavan kultura govor

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.944.363 посета
Тренутно на сајту: 523 посетилац(a)