Борац у другој АБА лиги 


U SRBIJI JOŠ DANAS TOPLO, OD SUTRA OSETNO HLADNIJE              Ističe rok za registraciju trotineta, kazne i do 120.000 dinara              I ove godine besplatni udžbenici za određene kategorije učenika              U Ljuboviji se 11.maja održava Gastro festival              Vučić: Utvrđeno je da Srbija nije odgovorna za navodni genocid u Srebrenici             

 
Борац у другој АБА лиги
Trenutno na sajtu: 412       |       Podeli:
25.07.2017 | 0 коментар(а)



Скупштина АБА лига донела је низ важних одлука, међу којима је најважнија формирање Друге лиге од предстојеће сезоне,

у којој ће од наших тимова сигурно играти Динамик и чачански Борац.

"Констатујући изузетно јак интерес клубова и потребу за даљи развој кошарке, одлучено је да се од сезоне 2017/18. покрене Друга АБА лига у којој ће учествовати 12 екипа. На основу резултата у националном шампионату и послатих пријава у њој ће учествовати: Крка, Рогашка, Сплит, Босна, Зрињски, Динамиц, Борац Чачак, Теодо, Ловћен и Охрид. Преостала два учесника биће позната након два турнира", наводи се у саопштењу АБА лиге.

Предквалификациони турнир ће бити организован за екипе из БиХ. На њему ће учествовати Младост Мркоњић град, Широки и Слобода. Победник предквалификационог турнира стећи ће право играња на квалификационом турниру на коме ће још учествовати Приморска, Вршац и Сутјеска. Квалификациони турнир за попуну Друге АБА лиге биће одржан од 27. до 29. септембра у Лакташима. Играће се по систему свако са сваким, а две најбољепласиране екипе оствариће пласман у Другу лигу.

У складу са одлуком о покретању Друге лиге, Скупштина је донела одлуку о Промени пропозицији такмичења Прве лиге за предстојећу сезону које подразумевају да шампион Друге лиге има осигурано место у елити за сезону 2018/19. У склади са усвојеним променама у Пропозицијама такмичења максималан број представника из једне земље у Првој лиги је ограничен на пет клубова.

Такође, биће организовани и јуниорски турнири...

Челници АБА лиге одлучили су да се у периоду од 20. до 23. септембра организује Суперкуп у Бару на коме ће на основу пласмана из прошле сезоне учествовати осам екипа: Цедевита, Партизан, Будућност, Игокеа, Мега Бемаx, Цибона, Морнар и ФМП. Црвена звезда није могла да учествује због раније преузетих обавеза у том периоду и учешћа на евролигашком турниру.

АБА лига ће у предстојећој сезони по усвојеној матрици сносити трошкове превоза клубова. Са истим циљем, а на име трошкова превоза, Скупштина АБА лиге је одлучила да клубовима који су учествовали у прошлој сезони уплати по 12.000 евра. Од те суме биће одузета евентуално заостала дуговања за казне.

Блиц




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.173.970 посета
Тренутно на сајту: 413 посетилац(a)