Усвојени планови рада јавних установа 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Усвојени планови рада јавних установа
Trenutno na sajtu: 321       |       Podeli:
22.03.2019 | 0 коментар(а)



Лучани - У Лучанима је данас одржана 5.седница Општинског већа на којој је разматран и усвојен план рада и финансијски план

Дома здравља Лучани за 2019. годину. Из општинског буџета за Дом здравља ове године биће издвојено 10,5 милиона динара, а ова средства биће уложена у инвестиционо одржавање, набавку неопходних медицинских апарата и возила.

„Циљ Дома здравља у 2019. је побољшање услова и ефикасности рада запослених, као и увођење нових дијагностичких процедура као што је рано откривање поремећаја вида и слуха код мале деце”, рекла је в.д. директора Дома здравља Лучани др Даница Стефановић.

На данашњој седници усвојен је програм рада и финансијски план Црвеног крста Лучани за 2019.годину. Поред мотивације добровољних давалаца крви, организовања обуке у пружању прве помоћи, превенцији болести зависности и бројних других активности, Црвени крст општине Лучани организује рад народне кухиње, односно врши припрему и дистрибуцију куваног оброка за 150 корисника у општини Лучани.
„За рад Црвеног крста општине Лучани ове године издвојиће 9,5 милиона динара. Од тога 4,5 милиона одлази на рад народне кухиње, за изградњу магацинског простора 3,5 милиона, а остатак ће бити утрошен за остале активности у склопу програма рада ове установе за 2019”, рекла је Секретар Општинске организације Црвеног крста Лучани Анка Радојичић.

Општинско веће је на 5. заседању усвојило и програм рада Центра за социјални рад општине Лучани за текућу годину. По речима директорице Центра Наталије Дарковић забрињава то да је у општини Лучани становника све мање, све смо старији, а наталитет је и поред подстицајних мера негативан.
Центар за социјални рад у овој години суочиће се и са мањком броја запослених, због одласка два радника у пензију и једне раднице на породиљско одсуство, али по речима директорице корисници услуга неће бити угрожени јер запослени, којих ће у току 2019. бити 6 уместо досадашњих 9, дају свој максимум и организују се на најбољи могући начин како би одрадили целокупан посао.

Такође, чланови већа данас су усвојили план и програм рада Културног центра општине Лучани за 2019, без нацрта програма 59.Сабора трубача о коме ће се расправљати на посебној седници Општинског већа заказаној за наредни четвртак. На седници је усвојен и годишњи план рада Општинског штаба за ванредне ситуације општине Лучани за 2019.годину.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Lucani vece planovi usvajanje

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.520.175 посета
Тренутно на сајту: 322 посетилац(a)