Поједина села и даље завејана 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Поједина села и даље завејана
Trenutno na sajtu: 724       |       Podeli:
07.01.2017 | 0 коментар(а)



На територији Србије тренутно нема угрожених грађана, нити завејаних возила, али је због невремена током ноћи било много интервенција, рекао је начелник Сектора за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова Србије Предраг Марић.

Поједина села су завејана у околини Врања, на Копаонику и на Пештерској висоравни. У Алексинцу и Блацу проглашена ванредна ситуација.

Највише снега последњих дана пало је на југу и југоистоку Србије, на подручју Димитровграда, Ниша, Лесковца, Куршумлије и Врања, саопштио је Ауто-мото савез Србије.

На путевима у овим подручјима возаче очекују прави зимски услови вожње, јер поред угаженог снега на коловозу велике проблеме ствара повремено јак ветар, који смањује видљивост због мећаве, али и утиче на формрање снежних наноса који додатно отежавају и успоравају саобраћај.

Уведена је и забрана саобраћаја камионима са приколицом и шлеперима од Ниша ка Лесковцу и Вл. Хану и од Ниша ка Димитровграду која ће бити на снази све док се не стекну безбедни услови за одвијање саобраћаја. Снежне падавине праћене јаким, а повремено и олујним ветром било је и у источним крајевима Србије. Сви планински превоји попут Честобродице, Попадије, и Тресибабе су проходни.

На путевима у нижим пределима овог региона возаче очекује снег на коловозу и успорена вожња. Веће количине снежних падавина било је и на подручју Бачке, Великог Градишта, Ваљева, Лознице, Златибора, Крушевца и Копаоника где возаче очекују слични зимски услови вожње. Због овквих временских прилига возачима не препоручујемо кретање на пут без преке потребе, али уколико се ипак одлуче, подсећамо да је на снази обавезна употреба зимске опреме.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.083.719 посета
Тренутно на сајту: 723 посетилац(a)