Цене телефонирања за грађане Србије у ромингу са Грчком ниже од 50 до 90 одсто 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku             

 
Цене телефонирања за грађане Србије у ромингу са Грчком ниже од 50 до 90 одсто
Trenutno na sajtu: 637       |       Podeli:
01.07.2021 | 0 коментар(а)



Од данас ће цене телефонирања у ромингу са Грчком за грађане Србије бити ниже од 50 до 90 одсто,

што је заслуга наших оператора, изјавила је министарка трговине туризма и телекомуникација Татјана Матић.

„Применом Меморандума о разумевању између Министарства трговине, туризма и телекомуникација Србије и Министарства за дигиталну управу Грчке о смањењу међународних тарифа за роминг, постигнут је успех српске стране и изражена висока спремност српских оператора да припреме понуде са знатно нижим тарифама, поготово имајући у виду кратки временски период од потписивања Меморандума до његове примене“, истакла је Матићева.

Она је подсетила да Меморандум који је потписан у мају ове године подразумева подстицање мобилних оператора да закључују билатералне споразуме којима ће омогућити ниже цене роминг тарифа.

„Да би цене у ромингу у Грчкој биле као у националном саобраћају очекујемо да и грчки оператори изађу са нижим велепродајним тарифама за услуге које пружају. Међутим, захваљујући српским операторима, већ сада су цене роминга за на наше грађане значајано снижене, и то од 50 до 90 одсто за долазне и одлазне позиве, од 48 до 83 одсто за поруке и чак до 99,89 одсто за пренос података“, навела је министарка Матић.

Према табели коју је објавило Министарство, Теленор је цену одлазних позива из Грчке снизио са 110 динара на 50 динара, долазни позиви су снижени са 45 на 12 динара, СМС попруке са 28 на шест динара а пренос података са 920 динара по мегабајту на само једна динар.

Одлазни и долазни позиви приликом боравка у Грчкој у мобилној мрежи А1
су снижени са 99 на 49 динара, СМС поруке уместо 29 динара сада коштају 15 динара, а мегабајт преноса података је снижен са 1013,8 динара на 90 динара.

Телеком Србија је појефтинио одлазне позиве из Грчке са 102 динара на 19,06 динара, долазне позиве са 36 на 3,58 динара, СМС поруке сада уместо 24 динара коштају само четири динара, а пренос података уместо пређашњих 600 динара сада коштају само динар.

 


ГЗС/Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


roming grcka srbija

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.959.318 посета
Тренутно на сајту: 637 посетилац(a)