Тодоровић: Чачак спреман за борбу против вируса корона 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Тодоровић: Чачак спреман за борбу против вируса корона
Trenutno na sajtu: 592       |       Podeli:
24.03.2020 | 0 коментар(а)



Чачак – У четири општине у Моравичком округу укупно је 17 особа заражено вирусом корона:



град Чачак, општине Лучани, Ивањица и Горњи Милановац, док је 1000 људи је у кућној изолацији.

„У општој болници у Чачку је тренутно осам пацијената, сви пацијенти су у добром општем стању, нико није на респиратору. Примљена је једна девојчица од шест и по година са мајком, за сада је дете у стабилном стању“, рекао је Милун Тодоровић, градоначелник Чачка за Пинк телевизију.

Према његовим речима у  последњих 15 дана Радни тим који је оформљен, састављен је од еминентних стручњака из разних области. Из Штаба за ванредне ситуације чини се све да најмањи притисак истрпи чачанска Општа болница.

„Учинили смо све да људи имају опрему, да имају све што им је неопходно за рад и да растеретимо Општу болницу триајжним прегледима и кућном изолацијом. Спремљен је и алтернативни смештај за пацијенте уколико дође до неког масовнијег обољевања, студентски центар, кухиња која је умогућности да спреми око 2000 оброка на дневном нивоу, то нам је план Б, ако би ово отишло онако како нико не би волео“, истакао је Тодоровић.

Донета је и  важна одлука, затворене су све пијаце на територији града Чачка, завршене су све дезинфекције свих објеката Опште болнице Домова здравља и Јавних установа.

„Чачак је спреман и чинимо све што можемо за сваку евентуалну ситуацију“, закључио је Тодоровић.

ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


MILUN TODOROVIC CACAK VIRUS KORONA

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.079.835 посета
Тренутно на сајту: 592 посетилац(a)