Протести због загађеног ваздуха 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Протести због загађеног ваздуха
Trenutno na sajtu: 532       |       Podeli:
04.02.2020 | 0 коментар(а)



Краљево - Протесни скупови, због великог загађења ваздуха, заказани су за 5. фебруар широм Србије,
Фото: ГЗС/Миланко Данилоић

речено је на конференцији за новинаре у Београду, којој су, поред удружења грађана „Грађански фронт” и „Не давимо Београд”, присуствовали и представници краљевачког удружења „Локални фрон” које има пет одборника у Скупштини града Краљева.

Ово удружење обавестило је медије да ће у Краљеву, у среду, 5. фебруара, на Тргу Јована Сарића, испред Скупштине града, са почетком у 12 часова, бити одржан јавни скуп под називом „Борба за чист ваздух”.

Да је у Краљеву ваздух загађен, говори последњи извештај Завода за јавно здравље у Краљеву од 30. јануара 2020. године у којем су дати резултати мерења садржаја фракција ПМ10 честица у ваздуху забележени код Полицијске управе у улици Војводе  путника, једином мерном месту у граду. Тако је, у периоду од 1. До 27. јануара било 20 дана са индексом квалитета ваздуха - јако загађен.

Због могућности мерног уређаја и методологије обраде очитаних података, резултати мерења квалитета ваздуха саопштавају се јавности са закашњењм од три дана.

 

ГЗС/ М.Даниловић




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Protesti vazduh zagadjenost kraljevo

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.107.492 посета
Тренутно на сајту: 532 посетилац(a)