Јавор више не прети светињи и верницима 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Јавор више не прети светињи и верницима
Trenutno na sajtu: 389       |       Podeli:
04.11.2021 | 0 коментар(а)



Нова Варош - Стабло је претило посетиоцима и објектима у порти. Уз ризик, тројица дрвосеча оборила дрво.

Осушено стабло јавора између цркве Свете Тројице и звоника у манастира Дубница у Божетићима одсечено је у среду поподне, па је отклоњена вишемесечна опасност.

Две монахиње и мештани стрепели од осушених грана или пада стабла под ударимна ветра и теретом снега. Страховало се да може доћи до повреда верника и посетилаца или оштећења крова цркве, звоника, споменика патријарху Гаврилу Рашковићу и чесме у порти.

Под тестером и ,десетком, пало је стабло јавора

Ризичног посла прихватили су се шумар Гроздимир Грбовић и дрвосече Бранко Радмиловић Дида и Милош Куртић. При сечи су, сајлом и „десетком“ повукли стабло, па је пало куда су „нанишанили“.

Мештани и поштоваоци светиње из Нове Вароши, Ивањице, Чачка и Београда су последњих месеци у више наврата пружали помоћ да се олакша живот две монахиље у задужбини патријарха Гаврила Рашковића, обновљеној и предатој у аманет народу 2007. године.

Коначно - олакшање: Куртић, Радмиловић, Грбовић и мати Алимпија

Дародавци су летос цистерном довозили воду у време несташице и учествовали у радовима на поправци водовода. Из Ивањице је стигло шест кубика дрва, комшије су кратили цепанице и трупце, други су најавили да ће исцепати дрва, а више појединаца је даровало основне потрепштине за живот у манастиру...

У Дубници су започеле припреме за обележавање ктиторске славе свештеномученика Гаврила 26. децембра.

ГЗС/Златар инфо (Д. Гагричић)




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.341.050 посета
Тренутно на сајту: 390 посетилац(a)