Обрадовић Тодоровићу: Не можете бити део СНС а не упрљати руке 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Обрадовић Тодоровићу: Не можете бити део СНС а не упрљати руке
Trenutno na sajtu: 379       |       Podeli:
11.07.2017 | 0 коментар(а)



Чачак - Лидер Двери Бошко Обрадовић, упутио је други део отвореног писма градоначелнику Чачка,

Милуну Тодоровићу, у којем између осталог каже да актуелна власт упркос клеветничкој пропаганди нема ниједан доказ да је ико из Двери икада учествовао у било каквом насиљу и силеџијству. Обрадовић такође истиче он и чланови Двери нее трпе лаж и неправду.

У другом делу отвореног писма Милуну Тодоровићу Обрадовић наводи:

“Увек смо били спремни да се томе супротставимо. То ме је и лично много коштало у животу, али од тога не одустајем докле год имам снаге. Не дозвољам да нас лажу, фолирају, краду и понижавају они који су на власти, а по своме знању и моралу никада не би смели да буду на том месту.

Можда ми све ово не треба у животу, можда водим неке донкихотовске унапред изгубљене битке са ветрењачама, можда ће Ваша пропаганда против мене победити, али се нећу предати пред Вашим скупштинским насиљем, лажима и подвала, како на републичком тако ни на локалном нивоу. Зато што Вас се не плашим и зато што имам подршку народа који жели да неко у његово име устане против ове лоповске и накарадне власти.

Нисмо, дакле, ми из Двери покренули скупштинско насиље, већ одговорили на њега. Ви сте у скупштини града Чачка укинули расправу о избору директора јавних установа и о новом пословнику. Хтели сте да Чачани не чују да бирате два мегатрендовца са просеком 7 за директоре. Хтели сте да нам укинете могућност да образложимо предлоге за допунске тачке дневног реда и отворимо актуелна градска питања која Ви не желите да ставите на дневни ред, попут формирања скупштинског анкетног одбора за испитивање финансијских малверзација у вези са ФК „Борацˮ и изградњом градског стадиона. Замислите на тренутак себе у опозицији: да ли бисте ћутали док Вам власт одузима сва права? Или Ви себе не можете да замислите у опозицији, већ једино у власти и блиског властима?

Ја сам свестан да сметам Вашем шефу Александру Вучићу, јер говорим истину, не може да ме купи и уцени, и не бојим га се. Веома неугодно и непријатно га својим постојањем, радом и говором подсећам на оно за шта се он некада залагао и што је био пре него што је све издао и продао се.

Постоји један „малиˮ проблем за Вучића и СНС: нисте успели да у мојој биографији пронађете ништа компромитујуће, иначе би то било на свим насловним странама. Зато ме све време само вређате најнижим увредама и клеветама без икаквог покрића: да сам кафански певач са Ибарске магистрале, да бијем жене, да сам усташа, да сам агент ЦИА-е и НАТО плаћеник, да као професор српског језика и књижевности не знам правилно да говорим, бавите се мојом породицом и приватношћу, и тако даље. Ја се Вама супротстављам политичким говором и критиком власти, а Ви мени одговарате уличарским подметањима и вређањима, јер немате аргументе којима бисте ми се супротставили. Немате резултате на челу републичке и локалне власти.

Замислите, рецимо, да смо ми из Двери ангажовали некога са стране да цео град испише графитима: „Милун тајкунˮ, „Остоја лоповˮ или „Марко слинаˮ. Ви сте позвали страначке батинаше са стране да цео град испишу графитима „Двери усташеˮ. Ми то не радимо, ми се таквим методама не служимо. Ми се са Вама политички не слажемо и јавно наступамо за скупштинском говорницом, а Ви желите то да спречите јер Вам смета другачије мишљење, јер Вам није довољно што имате већину да можете да радите шта хоћете, већ сте дошли на идеју да укинете глас опозиције и да грађани не могу да чују критику једне лоше власти. То просто није могуће и то Вам нећемо дозволити.

Ја сам свестан да ће после једне овакве бесомучне кампање против мене и Двери један део нашег народа који чита „Информерˮ и гледа ТВ Пинк поверовати у све Ваше лажи и подметања. Али, све те клевете и вређања су само доказ да немате ништа против мене, да сам у том смислу чист, јер никада нисам био на власти, нисам корумпиран и не можете да ме контролишете. То је оно што Вас плаши. Вас не могу да победе они који су већ били на власти, крали и исто се понашали као Ви данас. Вас могу да политички победе само људи који нису компромитовани и који Вас се не плаше. Зато сам Вам толики трн у оку. Иначе се не бисте ни освртали на некога ко је небитан и ко има само 2, 3% на председничким изборима. Јер Ви одлично знате да тих 2,3% брзо, као што је то био случај у Чачку прошле године, могу да нарасту на 23%, али под условом да постоје слободни медији и слободни парламент, као што је био случај у Чачку донедавно. Зато је Ваш приоритет: угушити чачанске медије и укинути слободу говора у чачанској скупштини града.

 Ово морам да Вам кажем: смешно је да је Милун Тодоровић спао на то да држи за руку Игора Трифуновића и бодри га да издржи док он плаче на конференцији за медије са лажним фластером на челу, који су већ на друштвеним мрежама упоредили са легендарним Шојићевим завојем на глави. Цео град Вам се смеје због тога! Цео Чачак је видео какви сте преваранти када је Трифуновић скинуо фластер и када се показало да испод фластера нема ништа! То и јесте тај ниво глуме и политике који сте научили од Вучића.

Посебно је веома неодговорно да изјавите да са народом проживљавате све његове проблеме и тешке тренутке јер за годину дана на свом радном месту нисте примили ниједног грађанина Чачка. Ви бежите од народа, Ви бежите са скупштинских седница, Ви бежите од одговорања на питања одборника…

Ја још увек верујем да све ово није из Ваше главе. Мислим да сте уцењени. Тако је то када се уђе у политичку мафију. Не можете Ви да стојите са стране и будете пристојан и културан човек – Ви имате обавезу да се спустите на ниво страначких ботова Небојше из Београда, Александра Мартиновића и Марка Парезановића и постанете део партијских јуришних одреда за обрачун са политичким противницима. Тако СНС функционише. Не можете бити део СНС, а не упрљати руке. То је основно правило рада политичке мафије.

 Ви такође одлично знате чиме се баве Вучићев брат и Вучићеви кумови, али сте пристали да играте у истом тиму. Могао сам то да разумем као бригу за Чачак и жељу да се нешто коначно промени у нашем граду. Али, после свега изгледа да сте се само Ви променили и постали део једне криминалне и корумпиране власти. Немојте покушавати да тајкунизујете Чачак и да владате купљеним дипломама. То неће проћи.

Нисте увредили и покушали да понизите само мене и друге одборнике и чланове Двери у Чачку, већ и сваког трећег Чачанина у граду и 25% оних који су изашли на локалне изборе прошле године и гласали за нас. Владате са простом већином од једва половине одборника, уз помоћ СПС, ПУПС и ДСС који су сви заједно једва прешли цензус у нашем граду. Ко је у Чачку гласао за такву власт? Нико. Ко је гласао за смену Илића да би све остало исто? Нико.

Имам за крај више него поштену понуду за Вас: ако сте сигурни да сте добро радили ових годину дана и да су Двери изгубиле многе гласове у Чачку – зашто не бисмо ишли на ванредне градске изборе и утврдили шта грађани Чачка заиста мисле о томе? Ето идеалне прилике да се ослободите Двери из скупштине града ако сте заиста сигурни у то што тврдите. Или, можда нисте толико сигурни и не смете на ванредну изборну проверу код грађана Чачка?

Будите уверени да је ово крајње пријатељско писмо у смислу добробити нашег града. Сукоб између нас Чачана одговара једино Александру Вучићу и београдским дахијама из СНС. Довођење страначких батинаша са стране и мешање у наша унутрашња локална политичка питања није у чачанском интересу. Они желе да се забавимо о своме јаду и не приметимо како су нас они из Београда понизили, опљачкали и довели дотле да ратујемо између себе због других који ништа нису урадили за овај град. Ово никада неће бити Вучићев град. Не треба да буде ни Тодоровићев ни Обрадовићев, већ слободан град где се слободно мисли и говори, вредно ради и привређује, где наша деца заједно одрастају и остају да живе, где се поштујемо међусобно и не дозвољавамо да нас дели било шта што је ван интереса овога града и његових грађана. Уверен сам да би Милун Тодоровић пре чланства у СНС разумео о чему му причам. Данас више нисам сигуран у то. Данас је потребно да се Милун Тодоровић врати на поруку нашег земљака Боре Чорбе: „Нећу да будем члан мафијеˮ стоји у другом делу отвореног писма упућеном градоначелнику Милуну Тодоровићу.

 

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.891.194 посета
Тренутно на сајту: 380 посетилац(a)