Кроз јавно - приватно партнерство до новог превозника у јавном градском и приградском превозу 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike             

 
Кроз јавно - приватно партнерство до новог превозника у јавном градском и приградском превозу
Trenutno na sajtu: 431       |       Podeli:
23.01.2020 | 0 коментар(а)



Ужице - У буџету Града Ужица опредељена су средства за решавање проблема у области

саобраћаја. Члан Градског већа задужен за саобраћај, Будимир Вујовић наводи да се ускоро завршава Студија такси превоза, о којој су одржане две јавне расправе, а планирана је и њена јавна презентација пре него што одлука дође у скупштину, наводи се на сајту града.

Град Ужице је међу локалним саомуправама у којој јавни градски и приградски превоз функционише на најбољи и најефикаснији начин уз оптимална издвајања из градског буџета.

„У овој години нам истиче уговор са актуелним градским превозником, кренули смо у поступак избора новог, одабрали смо консултанте, а циљ нам је да се на дужи рок реши питање градског превоза кроз примену јавно-привантог парнтнерства. На тај начин решили би питање превоза у наредних 20 година.“- наводи Вујовић и напомиње да је у последњих неколико година услуга јавног градског и приградског превоза доведена на висок ниво.

„Један од услова на конкурсу за новог превозника биће и да аутобуси буду са минимум евро 5 моторима. То је стандард који је и у Европи прихваћен као стандард високе класе заштите животне средине“- наводи Вујовић и додаје да неће бити оснивано акционарско друштво већ ће то бити друштво посебне намене које ће бити у власништву приватног партнера, али ће бити заштићена имовина и делатност на територији града од евентуално лошег пословања друштва ван Ужица.

Кружни токови код Ватрогасног дома на улазу у град, фото: сајт града Ужица

Са циљем побољшања квалитета ваздуха, Вујовић наводи да ће се радити и на убрзању саобраћаја: „Током ове године у плану је изградња новог кружног тока код Народног музеја.“

„У градском буџету за 2020. годину смо издвојили 25 милиона динара да покушамо нашим средствима да подигнемо капацитет паркирања у граду, а свакако је и даље отворен јавни позив за све који су заинтересовани за приватну инвестицију у сарадњи са градом за изградњу паркинг места“, рекао је Вујовић.

Јавна гаража, фото: сајт града Ужица

По први пут у Ужицу ће бити подељена бесплатна паркинг седишта за децу рођену у овој години, поред седишта родитељи ће добити и обуку за монтажу и коришћење истих. Седишта су намења за децу која имају од 9 до 36 килограма, тако да могу дуже да се користе.

 

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


uzice javni prevoz saobracaj javno privatno partnerstvo

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.735.407 посета
Тренутно на сајту: 432 посетилац(a)