Подршка запошљавању у области пољопривреде 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Подршка запошљавању у области пољопривреде
Trenutno na sajtu: 368       |       Podeli:
01.02.2018 | 0 коментар(а)



Пожега – Током 2018. године осам Пожежана ће добити подршку при запошљавању у области

пољопривреде. У питању су особе које спадају у теже запошљиве категорије становништва преноси радио Пожега. Осим њих још 52 корисника са подручја Златиборског региона могу рачуна ти на финансијску али и логистичку подршку при реализацији својих идеја у пољопривреди.

Читав пројекат у који су они укључени носи назив “Одржива пољопривреда, одржива инклузија, одрживо село – ОПИС”. Пројекат спроводи општина Ариље, у партнерству са општинама Нова Варош, Чајетина, Бајина Башта, Пожега и Лучани, РРА Златибор Ужице, Удружењем “Феномена” Краљево и Грађанском ромском иницијативом ГРИН Ариље, а финансира немачка организација за међународну сарадњу ГИЗ.

Менаџер пројекта Милан Петровић каже да се за подршку кроз овај пројекат пријавило 109 кандидата што је дупло више од планираног броја.

“Јавни позив је трајао до 22. јануара ове године и на њега су могли да се пријаве припадници из категорије теже запошљивих категорија становништва. То су тражиоци азила, Роми, лица без квалификација, жртве породичног насиља, жртве трговином људима и млади до 30 година са статусом детета без родитељског старања”, истакао је Петровић.

Према његовим речима одређено је 60 лица у првој фази пројекта. Након овог првог круга одабира кандидата следи теоријско – практична обука за пољопривреду и пословно планирање коју треба да прође свих 60 лица.

“На основу њиховог интересовања на самој обуци и показане спремности и њихове идеје чиме желе да се баве у будућности биће одабрано 40 лица која ће добити подршку кроз опрему у вредности до 2,4 хиљада евра и финансијски део за набавку репроматеријала. За осталих 20 лица која буду имала мањи број бодова биће организован други круг обуке кроз додатну радну праксу која ће у одређеном износу бити и плаћена “, рекао је менаџер пројекта.

Први део обуке почиње већ у фебруару, а испорука опреме планирана је до краја јуна.


Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.465.743 посета
Тренутно на сајту: 368 посетилац(a)