Трмчић- Ноћ из пакла заувек ћу памтити, рука спаса хитно нам је потребна 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Трмчић- Ноћ из пакла заувек ћу памтити, рука спаса хитно нам је потребна
Trenutno na sajtu: 441       |       Podeli:
07.02.2020 | 0 коментар(а)



Сјеница - Олујна мећава на путу од Дуге Пољане ка Сјеници завејала је на десетине путника који су се нашли у наметима снега висине и до неколико метара.
Тешка ситуација у Сјеници, потребна нам је помоћ државе, каже заменик пред. општине Војо Трмчић, Фото: ГЗС

 Призор је био језив,објашњава почетак спасавања породица са децом , Војо Трмчић, заменик председника општине Сјеница.
“ Комплетна механизација била је на терену, полиција и ватрогасци. Свим снагама борили смо се да спасемо животе оних који су остали заробљени у аутомобилу. Овде је, на овом месту, из правца Дуге Пољане у Сјеници вођена највећа борба да се спасу људски животи”, каже Трмчић.


“ Мушкарац и жена, тетка две мале девојчице , сви су били заробљени,а уз помоћ тешке механизације и нашег сугрђанина успели смо да их спасимо. Десет аутомобила смо пропратили у правцу Сјенице,а у следећем тренутку приметили смо човека који је ишао пешке, на брду. Он је био возач у аутомобилу у којем је преминуо Радован Чворовић. Бобан је, знајући да је Радован болестан, пошао да потражи помоћ јер им је нестало горива, али за Чворовића, на жалост, није било спаса. Преминуо је од последица смрзавања, док смо Бобана хитно превезли до продавнице, пресвукли га и послали за болницу, у тепком стању, причао је неповезано, у бунилу и са видним промрзлинама. Мислим и надам се да је данас стабилно и да ће се опоравити”, каже Трмчић.
  Помоћ завејаним мештанима  прижили су Путеви Нови Пазар, ватрогасна служба Новог Пазара и мештани, који су ризиковали своје животе спашавајући туђе. Данас, ситуација је знатно боља, али далеко од како Трмчић каже, добре.
“ Овај део пута оспособљен је од јуче  поподне, боримо се, али су сметови огромни и двадесет машина нон стоп ради како би оспособила путне правце. Многи су још увек без струје,а чистимо по хитности, јер овим темпом, још десет дана не можемо прићи до свих . Ово је колапс и без помоћи државе, нема шансе да се изборимо. Треба нам  горива, али сиромашна смо општина и мислим да ако нам неко не помогне, ми ћемо банкротирати.
Апелујем да нас не забораве, јер било каква помоћ у овом тренутку нам је рука спаса”, каже Војо Трмчић за ГЗС.


 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


vojo trmcic sjenica opstina pomoc drzava

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.500.639 посета
Тренутно на сајту: 442 посетилац(a)