Власник погребне радње добио решење да мора да исплати огромну своту новца, јер његова реклама плаши грађане 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Власник погребне радње добио решење да мора да исплати огромну своту новца, јер његова реклама плаши грађане
Trenutno na sajtu: 418       |       Podeli:
29.07.2019 | 0 коментар(а)



Чачак - Две раднице су остале без посла, а радња погребне опреме је затворена у Чачку након бизарне наплате за постављање рекламе

коју је порески инспектор из тог града одредио овој продавници. По њему, реклама за погребну опрему застрашује пролазнике, због чега је власнику наложио да мора да плати скоро 86.000 динара казне.

По речима дојучерашњих радница у овој продавници, рекламе су биле истакнуте на локалу који се налази у приватном власништву и на приватној парцели. Над улазним вратима се донедавно налазио натпис на коме се поручује: "Професионална организација сахрана, Вама на услузи. Храм Краљево, погребни кетеринг", уз слике хране и комбија, што је, судећи по инспекцији, изазивало непријатност у појединим пролазницима.

На адресу фирме је недавно стигло решење о накнади за коришћење јавне површине, у коме се наводи да власник мора да плати скоро 86.000 динара, како би наставио да ту држи рекламу.

Делује застрашујуће на пролазнике

- Отишла сам у Пореску управу да видим због чега је цифра толико висока, одговор је био да она "делује застрашујуће за пролазнике који се туда шетају" - рекла је Маријана Милетић, једна од бивших запослених у овој радњи погребне опреме.

Како је додала, њеном газди се не исплати да држи радњу, плаћа две раднице и толику накнаду, због чега је њој и колегиници морао да да отказ. Живот без посла, како каже Маријана, једина је ствар која њој делује истински застрашујуће.

Конкуренција?

Раднице и власник сумњају да се иза целе ове приче крије конкуренција која жели да их удаљи из Чачка, наводи се у прилогу ТВ "Мелос".

Они су, прилично пристрасно, пренели причу о необичном и мало основаном захтеву за наплату накнаде, питајући се да ли је Пореска инспекција "озбиљна служба или сујеверна баба", те назвавши неименованог инспектора (чији рад би на овом случају вероватно требало да буде испитан, ако је истина да је висину накнаде одредило "застрашивање") - лакрдијашем.

ГЗС / Курир.рс

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.498.398 посета
Тренутно на сајту: 419 посетилац(a)