Патријарху Павлу споменик у центру Москве 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Патријарху Павлу споменик у центру Москве
Trenutno na sajtu: 743       |       Podeli:
03.03.2021 | 0 коментар(а)



Споменик Његовој светости патријарху српском Павлу биће подигнут у центру Москве, сазнаје портал Спутњик.

Споменик ће бити постављен на платоу испред Храма Петра и Павла, у Подворју Српске православне цркве, недалеко од Кремља.

Очекује се да ће спомен обележје 44. поглавару СПЦ бити откривено до краја ове године, а потом ће, крај њега, бити подигнут и споменик патријарху московском и целе Русије Алексију Другом.

Споменици српском и руском патријарху биће израђени на иницијативу доктора теологије, владике Антонија Пантелића, последњег епископа кога је рукоположио патријарх Павле, а који већ скоро две деценије руководи Подворјем СПЦ у Москви.

Према речима епископа моравичког Антонија, у току је израда споменика патријарху Павлу и то ће бити дело једног руског вајара.

Део споменика се прави у Русији, а део у Украјини, па уколико епидемиолошка ситуација то дозволи, споменик ће бити откривен до краја ове године.

Средства за израду споменика патријарху Павлу су већ обезбеђена, а такође добијена је и дозвола руског патријарха Кирила и градских власти.

ГЗС/Спутњик




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


patrijarh pavle spomenik moskva

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.024.907 посета
Тренутно на сајту: 743 посетилац(a)