Сутра оперативно – тактича вежба „Систем 2021” 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Сутра оперативно – тактича вежба „Систем 2021”
Trenutno na sajtu: 292       |       Podeli:
04.11.2021 | 0 коментар(а)



Министарство унутрашњих послова, сутра 5. новембра, организује оперативно - тактичку вежбу

субјеката и снага система заштите и спасавања у Републици Србији „СИСТЕМ 2021“ у вези са ванредним догађајима и ситуацијама.

Вежба „СИСТЕМ 2021“, у  којој ће учествовати око 8.000 људи, приказаће тренутни степен припремљености и синергију свих субјеката и чинилаца у одговору на елементарне непогоде и техничко - технолошке несреће, која досад није извођена у овом формату.

Вежба укључује ангажовање свих субјеката и снага система смањења ризика од катастрофа и управљања ванредним ситуацијама у Републици Србији, како на локалном тако и на републичком нивоу.

Учесници вежбе су  припадници  Министарства унутрашњих послова, Црвеног крста Србије, Ватрогасног савеза Србије, субјеката и снага јединица локалних самоуправа, водопривредних предузећа, посебних организација и органа, субјеката од значаја за заштиту и спасавање.

Поменута вежба је планирана да се одржи истовремено на 50 локација, 24 града и 26 општина у Републици Србији.

На подручју Полицијске управе Чачак, вежба почиње у 10 часова на локацијама у Овчар Бањи код објекта Туристичке организације Чачак  и истовремено у ОШ „Кирило Савић“ у Ивањици.

На територији Златиборског округа вежба почиње у 10 часова у Ужицу (код клизишта у Улици Светозара Марковића у Коштици), Бајиној Башти (код хидроелектране у Перућцу) и Ариљу (код хладњаче „Станић“).

ГЗС

 

 

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


sistem 2021 vezba spasavanje

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.923.518 посета
Тренутно на сајту: 293 посетилац(a)