У Краљеву нема заражених корона вирусом, нити сумње да је неко оболео 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
У Краљеву нема заражених корона вирусом, нити сумње да је неко оболео
Trenutno na sajtu: 413       |       Podeli:
13.03.2020 | 0 коментар(а)



Краљево - У Краљеву нема заражених корона вирусом али здравствене установе, пре свега,
Општа болница "Студеница" у Краљеву, фото: ГЗС / Миланко Даниловић

као и јавна предузећа и комунални системи предузимају све неопходне активности да се предупреде сви потенцијалне могућности за његову појаву.

Директор Опште болнице ,,Студеница“ др Зоран Мрвић рекао је за Глас западне Србије да се у тој здравственој установи предузимају све потребне мере, у складу са Наредбом Министарства здравља, да се заштити здравље људи.

,,Перманентно, озбиљно и одговорно пратимо епидемиолошку ситуацију и према њој усклађујемо рад и понашање и пацијената и запослених, све у циљу заштите здравља људи. Има довољно средстава личне заштите, медицинског особља, лекова, респиратора и анестезиолошких апарата и то је оно што је у овом тренутку најважније. Наравно, пратимо ситуацију и у окружењу и на глобалном нивоу како би према развоју ситације предузимали одговарајуће мере“, рекао је др Мрвић.

Директор Опште болнице ,,Студеница“ др Зоран Мрвић, Фото: ГЗС / Миланко Даниловић   

Иначе, од 31. јануара на снази је одлука о забрани посете у Општој болници ,,Студеница“.

На подручју Краљева раде све школе и ових дана није било већих изостанака са наставе од уобичајеног броја.

Према речима Владимира Баралића из ЈКП ,,Чистоћа“, директор овог предузећа Ивица Богојевић издао је наредбу да се камиони смећари и све радне машине свакодневно перу и дезинфикују после завршеног посла а стална дезинфекција руку и радних униформи обавезна је и за све раднике на пословима одржавања чистоће града. Дезинфекционих средстава и одговарајуће опреме има довољно, тврди Баралић.

Апотеке располажу довољним количинама дезинфекционих средства а апотекари апелују да се не купују веће количине од потребних како би се сви снабдели.

 

  ГЗС / М. Даниловић




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


kraljevo korona virus

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.288.972 посета
Тренутно на сајту: 414 посетилац(a)