Милица у топлом дому за Божић 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku             

 
Милица у топлом дому за Божић
Trenutno na sajtu: 566       |       Podeli:
06.01.2021 | 0 коментар(а)



Кнић - Прва српска телевизија, агенција РИНА и Глас западне Србије - Нећете веровати, збринули су малу Милицу, која је данас Бадњи дан



дочекала под новим и сигурним кровом у Бумбаревом брду. Ова тринаестогодишња девојчица и њени болесни родитељи дане су проводили у трошној кући страхујући да ће се сваког тренутка обрушити на главу.

„Ово ћу памтити, јер ћу Божић дочекати у свом дому”, каже Милица која се захвалила свим добрим људима и председнику своје општине Срећку Илићу који јој је донео бадњак.

„Овај Божић да проведу у топлој кући а ми ћемо радити даље како бисмо трајно решили њихово стамбено питање. Породицу Вучковић смо сместили у привремни смештај у Дому културе у стан који је био дуго година празан. Договорили смо се са месном заједницом да ову зиму буду овде а да до краја лета им се обезбеди породична кућа”, рекао је Илић.
Мала Милица после толико година пресрећна је што ове зиме неће бринути о прокишњавању и хладноћи. Мајка је већ направила питу за данашњи Бадњи дан а и пасуљ се крчка.

Пошто је њихов породични дом удаљен од пута четири километра, председник општине Кнић Срећко Илић, рекао је да им није у циљу реновирање те куће већ да им се купи друго домаћинство. У оптицају су два дома, један кошта 8.000 евра а други 15.000.
„Фирма `Еуро тај`, турској конфекцији у Адранима, са којом сарађујемо неколико година запослила је Миличину мајку. Треба да верујемо у људе јер постоји пуно добрих, који желе да помогну овој породици и ми ћемо до краја лета решити њихов проблем”, казао је Илић.

Иначе, све је кренуло од емисије „Нећете веровати” која је емитовала причу о овој породици пре 15 дана. Погледајте ОВДЕ.

ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


bozic milica stan

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.960.681 посета
Тренутно на сајту: 566 посетилац(a)