Државни секретар Гајевић у Чачку о медијима и установама културе 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Државни секретар Гајевић у Чачку о медијима и установама културе
Trenutno na sajtu: 343       |       Podeli:
13.03.2018 | 0 коментар(а)



Чачак – Данас је у званичној посети граду Чачку био државни секретар у Министарству културе и информисања Александар Гајовић.

Он је доашао на позив Удружења медија и медијских радника и Града Чачка. На данашњем састанку градско руководство је упознало секретара Гајовића са радом установа културе, планираним активностима и инвестицијама као и са радом и стањем медија у граду на Морави.

Градоначелник Чачка Милун Тодоровић захвалио се на посети државном секретару као и на пројектима које је министарство прошле године заједно са локалном самоуправом суфинансирало.

Градоначелник Чачка Милун Тодоровић, фото: ГЗС

Најзначајније инвестиције су Спомен комплекс на Спомен парку и Спомен констурници у Прељини, као и одобравање средстава за дигитализацију Дома културе. Наставићемо са заједничким пројектима да обогатимо културу и културну баштину у Чачку”, каже Тодоровић додајући да је тема разговора била и медијска стратегија.

Државни секретар у Министарству културе и информисања Александар Гајовић рекао је да је стекао утисак да челници града Чачка воде рачуна и издвајају средства, колико могу, и за културу и за информисање.

Државни секретар у Министарству културе и информисања Александар Гајовић, фото: ГЗС

„Сложоили смо се да ствари могу бити и доста боље. Музеј и Библиотека јесу перјанице културе, а ниво информисања у Чачку је на нивоу градова у Србији, што по мом мишљењу је у равни европских, и то је нешто на шта сви можемо бити поносни”, наводи Гајовић.

Одговарајући на питања новинара Гласа западне Србије када ће бити завршен нацрт медијске стратегије, Гајовић истиче да је радна група потписала нацрт и он се тренутно налази код надлежних државних органа на шта их закон обавезује.

„Надамо се да ћемо за десетак дана добити назад текст са одређеним сугестијама и критикама, а наш рок је да до јуна донесемо овај важан документ”, каже Гајовић.

Он додаје да медијска стратегија није закон већ визија која треба да издржи налет времене, нарочито савременог, до 2023.

Гајавоћ је нацрт медијске стратегеије оценио као јако занимљив и да потпуно одговара стању у медијима Србије што је добра основа да у другом делу године приступимо изменама и допунама сета медијских закона.

„После нацрта, добићемо зелено светло где и када ћемо одржавати јавне расправе, надамо се да ћемо доћи и у Чачак да видимо шта људи из медија мисле о медијској стратегији. Текст ће бити окачен на сајту министарства где ће сви моћи да се информишу како би нам дали добре сугестије, које искрено и очекујем”, истакао је Гајовић.

Државни секретар Александар Гајовић у посети редакцији Гласа западне Србије, фото: ГЗС

Након разговора и посете државног секретара локалној самопурави, Гајовић је обишао Глас западне Србије где се упознао са радом ове медијске куће. Разговор са државним секретаром Александром Гајовићем моћи ћете да погледате на порталу Гласа западне Србије.

Глас западне Србије

ОПШИРНИЈЕ У ВЕСТИМА ЗАПАДНЕ СРБИЈЕ КОЈЕ МОЖЕТЕ ГЛЕДАТИ

ОД 17:00 ЧАСОВА НА ОВОМ ПОРТАЛУ

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.477.231 посета
Тренутно на сајту: 344 посетилац(a)