Вантелесна оплодња до 42. године 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Вантелесна оплодња до 42. године
Trenutno na sajtu: 419       |       Podeli:
13.02.2017 | 0 коментар(а)



Чачак - Чланови Градског већа у Чачку су на данашњој седници, усвојили измене правилника о критеријумима за остваривање права на финансијску помоћ



за вантелесну оплодњу у овој години.

"И града Чачак је испоштовао препоруке, тако да смо усагласили правилник, по коме ће захват вантелесне оплодње моћи да користе суграђанке до 42. године живота. Сваке године определимо шест милиона динара за ове намене и у просеку се пријави од 18 до 20 парова. Уколико ове године буде више захтева, новац за те намене ћемо преусмерити из буџетске резерве или ребалансом", објашњава градоначелник Чачка Милун Тодоровић.

Већници су усвојили и решење о субвенционисаној цени комуналних услуга породици са троје и више деце и/или дететом са сметњама у развоју.

Овим решењем износ субвенционисане цене комуналних услуга породици са троје и више деце и/или са сметњама у развоју у 2017. години увећа се у односу на износ рачуна за извршене комуналне услуге умањује за износ месечног дечијег додатка који је утврђен решењем надлежног министарства, по једној породици, а породици која не остварује дечији додатак умањује за износ од 50 одсто дечијег додатка.

Дечији додатак од 1. октобра 2016. до 31. марта 2017. године за прво, друго, треће и четврто дете, износи 2.675,05 динара.

Чланови Градског већа усвојили су програм рада Градске библиотеке "Владислав Петковић Дис" и Јавне установе "Туристичка организација Чачка" за 2017. годину.

На седници је разматран и већи број жалби по питању ученичких и студентских стипендија.

 

Градоначелник Чачка Милун Тодоровић, фото: Глас западне Србије

"Веома су високи станради, 95 бодова морате имати да би сте конкурисали. Мислим да ћемо у наредном периоду тај праг спустити. Предлог је да доњи праг буде 90 бодова", истакао је Тодоровић.

Када је реч о исплати новчаних средстава, родитељима, који су претплатили боравак деце у вртићима, градоначелник каже да је до сада исплаћено око 70 милиона динара.

"Буџетом за ову годину су такође предвиђена средства за те намене и очекујем да ћемо током године исплатити све. Много тога је у вансудском, али и судском поравњању. Остало је да се исплати још око 50 милиона", закључио је Тодоровић.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.247.894 посета
Тренутно на сајту: 420 посетилац(a)