Tемпературе до 27 степени, уживаћемо у Михољском лету, а метеоролози имају још добрих вести 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Tемпературе до 27 степени, уживаћемо у Михољском лету, а метеоролози имају још добрих вести
Trenutno na sajtu: 477       |       Podeli:
18.10.2017 | 0 коментар(а)



За викенд нас чека благи пад температуре, али метеоролози прогнозирају

да нас до краја октобра не очекује нека велика хладноћа. И у новембру, према дугорочним најавама, може да нас изненади сунце и лепо и топло време.

Праве летње температуре, до чак 27 степени Целзијуса, колико ће наредних дана бити забележено у појединим градовима у Србији, задржаће се до викенда, када ће температура почети благо да пада.

- Већ за викенд биће два до три степена хладније. Може бити од 22 до 24 степена, а у недељу увече постоји могућност да ће почети да пада киша, која ће наставити да пада и у понедељак. Већ тада биће хладније за десет степени, па очекиване температуре до среде биће од 15 до 18 степени. У појединим градовима могући су и јутарњи мразеви - каже Недељко Тодоровић, метеоролог у Републичком хидрометеоролошком заводу.

Међутим, други део недеље поново нам доноси више температуре и сунце.

- Поново ће температура бити у благом порасту, за три до четири степена, што значи да ће бити до 20 степени. Тако ће бити све до суботе. Нови пад температуре опет се најављује за недељу. Ипак мале су вероватноће да ће бити кише. Период који је пред нама свакако доноси промену времена, али без падавина - прогнозира Тодоровић.

Блага зима

Према дугорочним најавама већ почетком новембра може нас опет изненадити лепо и сунчано време са температурама изнад просека за ово доба године.

Према најави Националног климатског центра Републичког хидрометеоролошког завода ова зима ће бити блага. Очекује се да ће бити од 30 до 60 мразних дана (када минимална температура буде испод нуле) у нижим пределима, а на планинама од 60 до 80 дана. Међутим, број ледених дана, када је температура и током читавог дана у минусу, ове зиме неће бити велики.

По прогнози можемо очекивати само осам до 15 ледених дана током ове зиме и то у нижим пределима, а на планинама од 25 до 45 ледених дана.

Извор: Блиц, Сања Тодоровић




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.492.509 посета
Тренутно на сајту: 478 посетилац(a)