Бошко Обрадовић за „Блиц“: Пасивни бојкот за Двери није опција 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Бошко Обрадовић за „Блиц“: Пасивни бојкот за Двери није опција
Trenutno na sajtu: 515       |       Podeli:
19.09.2021 | 0 коментар(а)



Двојица лидера опозиције. Један који представља националну, десну политику, евроскептик који годинама
Бошко Обрадовић, фото: ГЗС

егзистира на политичкој сцени, али никада није био у власти. Други, који је окренут Европи, однедавно уз "Не давимо Београд" и "еколошки устанак", предводник зелене колоне. Бошко Обрадовић и Небојша Зеленовић у рођенданском издању "Блица" одговарали су на иста питања – о бојкоту, сарадњи у опозицији, учешћу на председничким изборима...
 
Јесте ли задовољни дијалогом са влашћу?
 
Српски покрет Двери учествује на оба колосека, и са страним посредницима и без њих, са циљем да извучемо максимум у побољшању изборних услова. Има помака, попут договора о сређивању бирачког списка, више новца за учеснике или много транспарентнијег рада РИК-а. Али нема помака у суштинским питањима. Да би избори били слободни и поштени, кључно је да се спречи притисак на бираче и функционерска кампања, да опозиција има своје представнике у РИК-у и Надзорном одбору који би контролисао предизборни и изборни процес, као и да видимо конкретне примере слободе медија, пре свега на јавним сервисима и ТВ са националном фреквенцијом.
 
Да ли сте сада ближи изласку на изборе или бојкоту?
 
Пасивни бојкот за Двери није опција. Не смемо дозволити да се понове недемократски избори нити препустити режиму још четири године апсолутне власти. То значи да опозиција стоји пред избором или да изађе на улицу и избори се за слободу, правду и демократију, или да изађе на изборе без обзира на услове. Веће су нам шансе ако једно или друго урадимо заједно, али су Двери спремне да наставе и саме. После годину дана од бојкота и потпуног одсуства јединственог наступа опозиције нећемо више чекати никога.
 
Где видите своју шансу?
 
Предност Двери је што никада нисмо припадали власти, што немамо афере, што нисмо купили дипломе и плагирали докторате и што тражимо промену комплетног корумпираног политичког и правосудног система. Нагледали смо се промена на власти, али је систем остајао исти.
 
Друга предност Двери је најбољи програм: преиспитивање свих диплома запослених у јавном сектору, забрана обављања јавних функција за оне који су се огрешили о закон, преиспитивање имовине вршилаца функција, подршка домаћој привреди и пољопривреди уместо страним инвеститорима, мањи порез на зараде и на имовину за свакога ко ступи у брак и добије дете, заштита животне средине као врхунски патриотизам за 21. век, додатно опорезивање банака, преиспитивање рада јавних извршитеља и смањење тарифа, смањење акцизе на гориво, закон о заштити презадужених породица, помоћ женама-предузетницима и женама на селу, нерадна недеља и у приватном сектору, децентрализација Србије и враћање изворних надлежности, прихода и имовине општинама, промена система да може да се кандидује именом и презименом... Коначно, време је да се више питамо ми из Шумадије и Западне Србије, које су устанички и државотворни центри Српства. Београд и Нови Сад више никада не би смели да имају све министре.
 
Да ли сте одустали од идеје о једној колони и ко су ваши потенцијални партнери?
 
Двери су једине понудиле платформу за сарадњу опозиције у седам тачака, без обзира на то да ли ћемо на изборе у једној или више колона. То подразумева да се сви обавежемо да нема сарадње са СНС после избора, да нема повратка на старо већ мењамо систем, да нема међусобног нападања, да заједнички позовемо бираче да изађу и гласају против власти, да се обратимо и бирачима власти са програмом како ће бити исправљене неправде и лоповлук режима, као и да заједничким снагама на бирачким местима спречимо крађу.
 
Да ли мислите да би опозиција могла да се уједини бар у Београду?
 
У Београду опозиција има највеће шансе да победи катастрофалну власт на челу са Весићем, али за то је потребна озбиљна координација унутар опозиције које нема. Међутим, није само Београд Србија. И сви други градови и општине имају своје мале Вучиће и Весиће и жуде за променама, тако да би било себично и некоректно да се опозиција бави само Београдом.
 
Можете ли себе да замислите као кандидата за председника?
 
Наведите ми бољег међу лидерима опозиције. Говорићу без увијања: ко се више доказао у борби против власти у скупштини и ван ње? Написао сам "Белу књигу о криминалу и корупцији у врху МУП-а и актуелне власти СНС", први се суочио са политичком мафијом и Дијаном Хркаловић још 2018. у полицијској станици у Гучи, нема протеста против власти последњих година које Двери нису организовале или учествовале... Знам да је то колегама тешко да признају, али Двери су једино ново лице на политичкој сцени, без репова прошлости и заслужили смо да добијемо подршку. Они који су већ били на власти морају да схвате да нема повратка на бивши режим и да ће нова власт бити строго контролисана са наше стране.
 
Бољих кандидата за председника Србије сигурно има у редовима ванстраначких јавних личности, али је питање ко од њих сме да изађе на црту једном недемократском и криминалном режиму и преузме ризик који сви ми у опозицији носимо већ годинама. Српски покрет Двери биће спреман да се повуче пред бољима од себе, али и да има свог кандидата ако не дође до ширег договора.
 
НЕ ПРИЗНАТИ ЛАЖНУ ДРЖАВУ
 
Шта је по вашем мишљењу решење за Косово?
 
Не признати лажну државу Косово и поштовати Устав Србије и Резолуцију 1244 СБ УН, који јасно третирају КиМ као саставни део Србије. За почетак. Никада лажна косовска независност не може бити стварна ако ми то не признамо.
 
 
ГЗС/ Извор: Дневни лист „Блиц“



PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Bosko dveri

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.221.982 посета
Тренутно на сајту: 516 посетилац(a)