Нововарошки малишани и овог лета на мору о трошку општине 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Нововарошки малишани и овог лета на мору о трошку општине
Trenutno na sajtu: 568       |       Podeli:
02.06.2019 | 0 коментар(а)



Нова Варош - Педесетак првачића из златарског краја летоваће и ове године о трошку локалне самоуправе десет

дана у Сутомору на црногорском приморју. Општина Нова Варош је за ову намену и трошкове превоза обезбедила средства у износу од милион динара.

Уговор о реализацији програма бесплатног летовања малишана из породица слабијег имовинског стања потписали су Јелена Лековић, директорка Центра за социјални рад  и Горан Цмиљановић, лиценцирани туристички заступник Дечјег и омладинског одмаралишта у Сутомору у којем ће првачићи боравити од 27. јуна до 7. јула.

-Деца из Нове Вароши су и прошлог лета боравила у овом објекту и они и њихови одрасли пратиоци су били задовољни квалитетом смештаја и исхране, као и свим другим пратећим садржајима који су им били на располагању у оквиру комплекса са шездесетак лежајева, иначе, у власништву Општине Прибој. Очекујемо позитивне утиске и ове године. Локалној самоуправи омогућили смо летовање првака по повољним ценама и уз могућност плаћања у више месечених рата – казао је Цмиљановић приликом недавног потписивања уговора у просторијама ЦСР.

У Центру ће, у сарадњи са школама, већ ових дана започети са дефинисањем спискова потенцијалних кандидата за летовање, а на основу претходно донетог Правилника о начину избора деце за боравак на мору.

-Програмом ће бити обухваћено 50 првака. Право на бесплатан боравак на мору умају деца самохраних родитеља, малишани из породица које се налазе на евиденцији Центра за социјални рад, као и оних материјално угрожених чији малишани досада нису били на мору. Уколико остане слободних места, прилику да уживају на црногорском приморју имаће и деца чији су један односно оба родитеља запослени, али уз новчану доплату у износу од 5.000 и 10.000 динара по детету – појашњава директорка ЦСР Јелена Лековић.

Програм бесплатног летовања за малишане из материјално угрожених породица спроводи се већ седму годину за редом. Захваљујући овом општинском пројекту, преко 300 првака летовало је на црногорском приморју.

ГЗС/ ПП Медиа




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


deca more

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.103.885 посета
Тренутно на сајту: 569 посетилац(a)