Нема пара за штампање 4.000 рачуна ћирилицом 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Нема пара за штампање 4.000 рачуна ћирилицом
Trenutno na sajtu: 466       |       Podeli:
09.10.2017 | 0 коментар(а)



Нова Варош - Комуналцима недостају 200.000 динара за два штампача. Председник Општине Васиљевић

најављује да ће испунити обећање.

У комуналном предузећу „3. септембар“ приводе крају припреме за замену садашњег латиничног писма ћириличним на 4.000 рачуна у оном делу којим се фактуришу месечни трошкови за потрошњу воде и изнођење смећа у домаћинствима и фирмама. Међутим, запело је - за два штампача и паре?!!?

“Време је да заменимо старе, матричне штапмаче, који нису подржавали ћирилично писмо “, каже Сузана Шуљагић, директор комуналаца.

“Са програмером смо све усагласили, извршили припрему базе и треба да наручимо нове обрасце за рачуне и да купимо два штампача, која коштају 200.000 динара. За то, пак, немамо наменска средства, нисмо их ни планирали, а не знам и одакле би?! С друге стране, рачунали смо на обећану помоћ Општине...”

Недавно, приликом сусрета са представницима Општине, комуналцима су задужени за буџетску касу рекли да 200.000 динара немају ни на једној позицији... Узгред им је и предочено да им ревизор стално виси над главом, да се морају држати закона и ограничења у потрошњи пара...

“Наћи ћемо решење, обезбедићемо 200.000 динара и исправити дугогодишњу неправду!” рекао је пре неки дан председник Општине Раде Васиљевић, најављујући да ће испунити обећање дато комуналцима, а и још пролетос групи ентузијаста, која у граду под Златаром више од 15 година води битку за одбрану ћирилице.

Ћирилична табла на пијачној згради чекала се две године од отварања?! фото: Д. Гагричић

Разумљива је ревносна брига за трошењем народних пара у овој оскудици, те зебње од ревизорских маказа и пријава...Само, да ли ће неко одговорити што општински чиновници толике године жмуре на члан 10. Устава Републике Србије, којим је прописано да је у службеној употреби српски језик и ћирилично писмо?!И има ли ко да одговори на бројна питања грађана: да ли се адеквано планирају буџетска средства?

Можда се овом приликом рука и не мора завлачити у добро чувану народну касу, већ ће власт наћи спонзора, донатора или....?

„Енергија“ касни...

Под притиском јавности, низ јавних предузећа и установа поштује одредбе о службеној употреби писма, све је мање и латиничних (про)огласа и плаката, захвалница и диплома, те путоказа на путевима. Иако je пре неколико месеци, после захтева из Општине, извршила промене у рачунарском програму и рачуне за грејање пише ћирилицом, „Енергија Нова Варош“ још није окончала овај посао?

 

Златар инфо, Д. Гагричић




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.497.934 посета
Тренутно на сајту: 466 посетилац(a)