Кина одобрила вакцину компаније Синофарм 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Кина одобрила вакцину компаније Синофарм
Trenutno na sajtu: 420       |       Podeli:
31.12.2020 | 0 коментар(а)



Кина је одобрила своју прву вакцину против корона вируса за општу употребу компаније Синофарм, објавила је данас кинеска Национална

управа за медицинске производе.
Иако нису објављени детаљни подаци о ефикасности вакцине, пекиншки Институт за биолошке производе објавио је да је вакцина ефикасна 79,34 одсто, преноси Ројтерс.

Иако је Кина била спорија у одобравању вакцине од других земаља, већ неколико месеци вакцинише људе са три различите вакцине које су у завршним фазама испитивања, пише британска агенција.

Представник Синофарма саопштио је да ће детаљи о вакцини касније бити објављени.
Кинески Сауф Чајна морнинг пост објавио је да ће до лунарне нове године у фебруару бити вакцинисано 50 милиона грађана из високо приоритетних група.
Како се наводи, цена вакцине зависиће од нивоа употребе, али претпоставља се да ће бити бесплатна за кинеске грађане.

У Кини се тренутно ради на развоју најмање пет вакцина против корона вируса, а које развијају велике фармацеутске компоаније Синовак, ЦНБГ, ЦанСино Бајолоџик, Синофарм и Кинеска академија наука и све су у завршним фазама истраживања.

 

 

 

ГЗС / Танјуг

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


kina vakcina putevi

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.242.645 посета
Тренутно на сајту: 421 посетилац(a)