Јеремић и Ковачевић: Ако Вучић не попусти, сви на Андрићев венац 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji             

 
Јеремић и Ковачевић: Ако Вучић не попусти, сви на Андрићев венац
Trenutno na sajtu: 573       |       Podeli:
09.03.2019 | 0 коментар(а)



Чачак – Лидер Народне странке Вук Јеремић истакао је јуче у Чачку, да грађани протествују у више десетина градова широм Србије
Вук Јеремић и Синиша Ковачевић, фото: ГЗС

и да то траје већ три месеца, као и да су шетње резултат свеобухватног отпора и незадовољства општим пропадањем кроз које како је рекао, пролазимо као држава али и као народ.

„Након три месеца протеста и свега што се десило не би ли се они зауставили, опструкција, специјалне пропаганде, уцена, претњи, протести и даље живе и по мени улазе у пресудну фазу у којој ће бити неопходно да се с обзиром да је власт изабрала да нас не само игнорише већ и вређа, напада и обесмишљава, дошло време да се ствари прилично поједноставе, да се захтеви упросте и да им се да конкретан рок за испуњење“, казао је Јеремић.

Он је додао да уколико захтеви не буду испуњени до задатог рока, неће бити друге него да се сви они који шетају, протествују и који су незадовољни овим што данас имамо, сакупе на једном месту.

„То је место одакле је проблем почео али где ће се и завршити, а то је Андрићев венац и Председништво Републикле Србије. Верујем да ће недеље које су пред нама донети кристализацију политичких догађања“, закључио је Јеремић.

Ковачевић: Рок за испуњење захтева опозиције 9. мај

Потпредседник Народне странке Синиша Ковачевић је прецизирао да је рок за испуњење захтева опозиције 9. мај, Дан победе над фашизмом али да је са друге стране то рок који даје довољно времена да опозиција формира тим који ће понудити своје „добре услуге власти и председнику државе", као и да у та два месеца има довољно времена да се „ствари испреговарају".

„Ово је само доказ наше добре воље, још два месеца, још осам шетњи диљем Србије у преко 100 градова док се сви не скупимо у Београду. Дај боже да нема потребе за тим београдским сусретом, да људи које опозиција делегира тај преговарачки посао обаве са влашћу, јер са њима се мора преговарати они су друга адреса која треба да учествује у тим преговорима", рекао је Ковачаевић.

Он је рекао да би што се њега лично тиче поставио три захтева: оставка Александра Вучића, смена руководећих људи са РТС - а и изборни услови који подразумевају демократске принципе које упражњава Немачка, Француска или Енглеска.

„То су избори у којима један председнички кандидат неће имати све билборде од Суботице до Врања, у којима све националне и локалне телевизије неће приказивати само тог врлог председника, у којима ће и други људи имати могућност да кажу нешто о својим програмима и који ће подразумевати телевизијски дуел нпр Јеремића и Вучића. Не тражимо ништа необично, већ нешто што срећније географске ширине имају већ 100 година".

Према његовим речима то нису захтеви који подразумевају обест опозиције већ „насушну потребу да се на демократски начин поврати нешто што се смешта у једну тросложну реч а то је слобода".

ГЗС/РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.164.778 посета
Тренутно на сајту: 573 посетилац(a)