Глас Западне Србије
Адреса: Жупана Страцимира 9/1, 32 000 Чачак
Телефони:060 5000 150, 032 347 001 redakcija@glaszapadnesrbije.rs
Све је спремно за предстојећу Гулашијаду у Пријевору
Trenutno na sajtu: 418 |
Podeli:
13.07.2021 | 0 коментар(а)
Чачак - Гулаш је специјалитет који се справља широм Србије и то на различите начине,
а мештани села Пријевор посветили су му чак и манифестацију, која ће ове године бити одржана у суботу 17. јула.
Један од кулинара који је спреман за предстојеће такмичење у припремању гулаша је и Никола Мандић, који каже да су за добар гулаш, поред стандардних намирница говедине и свињетине најважнији бели и црни лук, шаргарепа, паприка.
„Важно је да се поделе свињско и говеђе месо, мада неко додаје и дивљач. А оно по чему је наш пријеворски гулаш посебан је то што се кува на ватри без бутан боца и осталог, такође, јер се прави у добром друштву”, казао је он.
С обзиром на то да је Пријевор гулашу посветио манифестацију која је како је рекао Горан Тодоровић превазишла сва очекивања, на њој ће се појавити преко 60 екипа које ће се такмичити. Учествоваће кулинари из Београда, Шапца, Обреновца, Зворника.
„С обзиром на велики број учесника, критеријуми за победу су свакако квалитет, првенствено шаргарепа из домаће баште, без кинеског белог лука, тј. прави домаћи производи”, појаснио је Горан.
Укључење емитовано у емисији „Јутро” на Првој телевизији:
Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.
Коментари посетилаца
(0)
Вест нема коментара. Будите први који ће коментарисати ову вест!