Обишли смо читав свет, али овакав народ нигде нисмо срели: Гости из Саудијске Арабије одушевљени српском бањом у срцу Шумадије 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Обишли смо читав свет, али овакав народ нигде нисмо срели: Гости из Саудијске Арабије одушевљени српском бањом у срцу Шумадије
Trenutno na sajtu: 710       |       Podeli:
11.06.2021 | 0 коментар(а)



Чачак, Горња Трепча - Након што је отац доживео мождани удар и остао прикован за



инвалидска колица, Саад Мохаммед Алхајри из Саудијске Арабије одлучио је да пронађе најбољу бању на свету која ће његовог оца дићи на ноге.

Истраживао је на интернету, светским агенцијама и друштвеним мрежама и одлука је пала да се упуте у Србију, у Атомску бању Горња Трепча.

„Брат, отац и ја дошли смо пре две недеље и већ је видео да је његово здравствено стање знатно боље. Побољшање је видно, дефинитивно су терапије уродиле плодом чим је већ почео да устаје из колица. Планирали смо да будемо 21. дан, али смо продужили на још 20, мада уколико нам пословне обавезе дозволе, највероватније ћемо остати два месеца, како би се отац потпуно опоравио, а ми искористили време да обиђемо лепоте Србије“, каже Саад Мохаммед Алхајри.

Саад Мохамед Алхајри, Фото: ГЗС

Алхајријеви су посебно одушевљени гостопримством српског народа, па је Саад слике из Србије качио на друшвене мрежаме и писао утиске који никога нису оставили равнодушним.

Атомска бања Горња Трепча, Фото: ГЗС

„Невероватно ми је колико су људи људазни и срдачни. Од тренутка слетања на аеродром, људи су нам прилазили да питају да ли треба помоћ пошто је отац у колицима, шта могу да учине да нам помогну. Где год смо се појавили, људи су се срдачно обратили, са осмехом на лицу. Овде, у Атомској бањи дочекали су нас као да смо род, стално нас питају да ли нам је нешто још потребно, толико се труде да нам буде удобно и занимљиво. Храна је одлична, одушевљени смо традиционалним српским специјалитетима. Пробали смо јагњетину испод сача, мусаку и сарму, фантастична је, али је мој највећи утисак подварак и пасуљ. Стварно је фантастична и најукуснија храна”, каже Саад и додаје да су пријатељи, видевши слике на фејсбуку пожелели да додју и виде Србију, пуну зеленила, извора, река и дивних људи.

Поред гостију из Саудијске Арабије, почели су да пристижу и гости из Русије. Већи број оних који су већ резервисали термине очекује се од септембра, када они већ годинама, традиционално долазе у Атомску бању Горња Трепча.

Атомска бања Горња Трепча, Фото: ГЗС

„Био сам већ у Србији која има право благо преточено у изворе који су лековити. Свако ко је у Србију једном дошао, вратио се како би овде пронашао свој еликсир здравља. Овога пута дошао сам како би проверио да ли је бања заиста толико посебна јер имам два пријатеља који болују од мултипле склерозе. Један има 25 година, а други 35 и послали су ме да проверим да ли је све оно што пише на интернету истина. Могу вам рећи да сам се и сам уверио тако да сам моје утиске и пренео и управо сам сада резервисао њихов долазак у септембру” , каже Владимир.

Владимир из Русије, Фото: ГЗС

Нису само странци окупирали Атомску бању Горња Трепча, има их са свих страна Србије.

Милорад Радосавчевић из Банатских Карловаца каже је бања право чудо и да заслужује епитет најуспешније бање у Србији, не само због лековитих вода већ и стручности особља који воде терапије.

„Ништа није препуштено случају, стални су прегледи и прате се терапије. Контроле су редовне и заиста су сви љубазни и спремни да вам све објасне до најситнијих детаља”, каже Радосавчевић.

Фото: ГЗС

За Љиљану Лаличић из Обреновца терапије су спас пуне две деценије.

„Имала сам велике здравствене проблеме тако да сам већ од 40 године на терапијама, сваке године будем две недеље и тако се одржавам на ногама”, рекла је Љиљана.

Да се сезона озбиљно захуктава и да су објекти у Атомској бањи скоро па и попуњени потврдјује директор маркетина Ненад Младеновић.

Директор маркетинга Ненад Младеновић, Фото: ГЗС

„Са повољнијом епидемијском сликом у Србији, повећава се број гостију у Атомској бањи Горња Трепча. Имамо госте из Саудијске Арабије, Немачке, Русије, а захваљујућу ваучерима Министарства туризма не изостају ни домаћи. Ако се оваква ситуација настави, верујем да се озбиљно приближавамо неким новим рекордима”, каже Младеновић.

 


ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


atomska banja trepca gosti iz arabije

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.082.504 посета
Тренутно на сајту: 711 посетилац(a)