Брнабић предложила састав Владе Србије: 21 ресор и два министра без портфеља 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !             

 
Брнабић предложила састав Владе Србије: 21 ресор и два министра без портфеља
Trenutno na sajtu: 497       |       Podeli:
28.10.2020 | 0 коментар(а)



Будућа Влада Србије, уколико добије подршку посланика, имаће 21 ресор и два министра без портфеља, и бориће се да постигне и више од зацртаног,
Брнабић предложила састав Владе Србије: 21 ресор и два министра без портфеља, Фото: Илустрација, ГЗС

поручила је у Скупштини Србије мандатака Ана Брнабић и истакла да следе изазовна времена, али да 2025. године Србија мора бити земља у којој су просечне плате 900 евра, а просечне пензије изнад 400 евра.
Брнабић је пред посланицима истакла да је поносна на чињеницу да је предложено шест нових министара и чак 11 жена које ће водити неке од најкомплекснијих ресора у влади, сучене са неким од највећих изазова.
Ја са овог места позивам привреду и све друге чиониоце у друштву да прате пример који данас дајемо - и влада, и ви као скупштина, која у овом тренутку има скоро 40 одсто жена у посланичким клупама", рекла је Брнабић, која је у парламенту представила експозе и кандидате за министре.

У говору који је трајао око сат и по, Брнабић је навела да промене у влади говоре о томе да су пажљиво слушали шта су им грађани поручили на изборима и разумели да морају још енергичније да раде, да су потребна нова знања и ентузијазам.

У том смислу, навела је да је за чланове будуће Владе Србије предложила: Бранка Ружића, за првог потпредседника Владе и министра просвете, науке и технолошког развоја, Бранислава Недимовића, за потпредседника Владе и министра пољопривреде, шумарства и водопривреде, Зорану Михајловић, за потпредседницу Владе и министарку рударства и енергетике, Небојшу Стефановића, за потпредседника Владе и министра одбране, Мају Гојковић, за потпредседницу Владе и министарку културе и информисања,Синишу Малог, за министра финансија, Анђелку Атанасковић, за министарку привреде, Ирену Вујовић, за министарку за заштиту животне средине, Томислава Момировића, за министра грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Татјану Матић, за министарку трговине, туризма и телекомуникација, Мају Поповић, за министарку правде, Марију Обрадовић, за министарку за државну управу и локалну самоуправу, Гордану Чомић, за министарку за људска и мањинска права и друштвени дијалог, Александра Вулина за министра унутрашњих послова,Николу Селаковића, за министра спољних послова,Јадранку Јоксимовић, за министарку за европске интеграције,Златибора Лончара, за министра здравља, Дарију Кисић Тепавчевић, за министарку за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Радомира Ратка Дмитровића, за министра за бригу о породици и демографију,Вању Удовичића, за министра омладине и спорта, Милана Кркобабића, за министра за бригу о селу, Ненада Поповића, за министра без портфеља, Новицу Тончева, за министра без портфеља.

Брнабић је навела да од свих чланова свог кабинета очекује да свакодневно буду потпуно посвећени остваривању циљева који се данас постављају, јер, како је рекла, нема веће части од тога да служе својој земљи и грађанима, те да тако очекује од свих да се понашају свакога дана.

"Тражим да се боримо, да се не миримо са тренутним стањем, него да увек покушавамо да постигнемо више. Не заборавите да смо одговорни Скупштини и свим грађанима и да су једино они ти за које радимо", навела је Брнабић.

Она је указала да долазе изазовна времена, али да 2025. године Србија мора бити земља у којој су просечне плате 900 евра, а просечне пензије између 430 и 450 евра.

"Србија мора бити земља у којој је незапосленост на нивоу еврозоне, земља модерног образовања и инфраструктуре, добро повезана, лидер у напредним технологијама и дигитализацији", поручила је Брнабић.

Србија мора бити земља перспективе и земља победник у сваком смислу, а за то свако од нас мора да да све од себе сваки дан, закључила је мандатарка у експозеу у Скупштини Србије.

 

 

 

ГЗС / Танјуг

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


brnabic vlada srbija novi ministri buduca

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.307.101 посета
Тренутно на сајту: 497 посетилац(a)