Поред реномираних произвођа традиционалних производа посетиоци су били у прилици да пробају и чувену ужичку комплет лепињу из пекарске радње „Шуљага“. Тамбурашки оркестар „Северац“ најавио је боемско вече, а промотерка овогодишњег Жестивала је мис Србије Ужичанка Анђелија Рогић.
Наводећи да је ово друга сајамска промоција Жестивала председник Скупштине града Ужица Бранислав Митровић подсетио је да је циљ те привредно-туристичке манифестације унапређење производње природних воћних ракија и промоција туристичких и привредних ресурса ужичког краја и да из године у годину расте интересовање за тај фестивал.
„Прошле године Жестивал је посетило око 10 хиљада људи. Желимо да се присетимо тог времена и кафана које су биле институције, у којима се пила ракија ради уживања, а не ради опијања. Имамо приозвод који је по квалитету једнак најбољем шкотском вискију или француском коњаку, али нашим произвођачима је потребна помоћ у промоцији и приступу великом тржишту. На прошлогодишњем Жестивалу учествовало је 86 учесника из Босне и Херцеговине, Црне Горе и Србије, међу којима 23 дестилерије и 33 индивидулана произвођача“, рекао је Митровић.
Осим богатог културно-уметничког програма, изложбе опреме за производњу ракија, пољопривредне механизације, пчеларске опреме, органске хране и лековитог биља, као и стручних предавања о гајењу и заштиту воћа и ове године посетиоци Жестивала моћи ће да дегустирају комплет лепиње које припрема ужичка пекарска радња „Шуљага“, чије су лепиње својеврстан гастрономски бренд Ужица.
“Ми смо наш производ заштитили у Заводу за интелектуалну својину још 2005 . године, као свој патент. Прву пекару је отворио Влајко Чарапић, после њега је наставио Радомир Шуљагић, код кога је мој отац Милан дошао на занат 1953. године. Касније, од 1968. године до 1971. њих двојица су радили као ортаци. Будући да Шуљага није имао наследнике који би наставили посао пекара, мој отац је преузео посао. Ја сам преузео посао од оца, а назив радње је остао исти, из поштовања према мајстору“, прича Драган Лазић и истиче да ће њега вероватно наследити рођак Никола који већ сада своје слободно време проводи у пекари, помаже и учи занат од тече Драгана.
Глас западне Србије