Адвокати: Тражимо смену Селаковића 


U SRBIJI JOŠ DANAS TOPLO, OD SUTRA OSETNO HLADNIJE              Ističe rok za registraciju trotineta, kazne i do 120.000 dinara              I ove godine besplatni udžbenici za određene kategorije učenika              U Ljuboviji se 11.maja održava Gastro festival              Vučić: Utvrđeno je da Srbija nije odgovorna za navodni genocid u Srebrenici             

 
Адвокати: Тражимо смену Селаковића
Trenutno na sajtu: 326       |       Podeli:
15.12.2014 | 0 коментар(а)



Чачак - Чачански адвокати окупили су се данас испред Основног суда у том граду како би пружили

подршку колегама који преговарају са Владом Србије ради испуњења њихових захтева. Према речима адвокатице из Чачка, Марије Милетић ово окупљање представља начин да се тиму адвоката који преговара са министарством и Владом улије снага да истрају у захтевима.

Фото - Глас западне Србије

"Наши захтеви су измена Закона о јавним бележницима и сета пратећих закона, регулисање нашег пореског положаја и смена министра правде Министра Селаковића", навела је она у изјави новинарима. Према њеним речима, када су у питању порези постигнута је каква - таква сагласност, али протести ће и даље бити настављени.

Марија Милетић, фото ГЗС

"Међутим, ми и даље настављамо протест јер Закон о јавном бележништву заједно са пратећим, са становишта адвокатуре су неуставни и као такви морају бити одстрањени из правног поретка наше земље или сведени у уставне оквире", рекла је Милетић.

фото- Глас западне Србије

Додала је и да спиновање од стране министра Селаковића који каже да се протест своди на регулисање пореског положаја није тачно јер Закон о јавним бележницима пре свега укида пословну способност грађана и не дозвољава им да сами састављају уговоре о промету непокретности, упркос томе што је велики број житеља образован и способан да то учини.

фото - ГЗС

Милетић каже да већ три месеца није постојала воља Министарства правде да преговара са адвокатима које је, како је оценила, показивало силу.

"Али, надамо се да ће од данас кренути аргументована расправа и бити постигнут неки споразум", закључила је Милетић.

Иначе у Чачку има укупно око 130 адвоката који већ три месеца не раде.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Рекламирајте се на порталу Гласа западне Србије

Телефон: 032 347 001 | Мејл: redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.138.904 посета
Тренутно на сајту: 327 посетилац(a)