Ево ко су овогодишњи добитници Децембарске награде града Чачка 


Veliki pad temperature - od 5 do 11 stepeni, tokom dana kiša              Nakon 30 stepeni - sneg, obelele livade i pašnjaci na Zlatiboru a snežne padavine u aparilu iznenadile i Čačane              Da slavimo i budemo humani: FK Borac 1926 Čačak - FK FAP Priboj, prihod od prodatih ulaznica ide u humanitarne svrhe              Nova praksa JP „Gradac” - oštećena imovina u saobraćajnim nezgodama biće finansirana iz osiguranja lica koje je izazvalo nesreću              Obuka za učenika edukatora o energetskoj efikasnosti              Vesić: Sraman dan i za Savet Evrope i za Doru Bakojani              GrO SNS Čačak - Đilasovci izgubili kompas, besprizorne laži umesto konkretnog političkog programa             

 
Ево ко су овогодишњи добитници Децембарске награде града Чачка
Trenutno na sajtu: 353       |       Podeli:
08.12.2020 | 0 коментар(а)



Чачак - Kомисија за обележавање празника и доделу признања донела је једногласну одлуку
Илустрација, фото: ГЗС

о кандидатима за овогодишњу Децембарску награду града Чачка,  а коначну одлуку донеће одборници на седници локалног парламента која ће се одржати 10. децембра.

Kомисија за обележавање празника и доделу признања предложиће одборницима Скупштине града да се Децембарска награда ове године додели Спортском центру “Младост“, професору Музичке школе Ацу Милекићу и главној сестри Опште болнице Чачак Марији Стојић, која би ово признање примила у име свих здравствених радника из Чачка који су дали немерљив допринос у борби са вирусом корона.

Секретар Скупштине града Мирослав Петковић образложио је ове предлоге наводећи да је СЦ "Младост" у овој години као и у претходним постигао огроман помак и сјајне резултате.

"Свих 15 хектара којима СЦ управља сада је сигурно најлепши и најуређенији простор у граду. Поред реконструкције атлетске стазе, уређења градске плаже , бројних дечијих игралишта која су изграђена у претходном периоду, Соколског дома, посебно је од значаја одржавање Плаве хале које су запослени у овој установи преузели у периоду када је ту формирана привремена ковид болница", казао је Петковић.

Предлог да професор Музичке школе Ацо Милекић буде награђен најпрестижнијим градским признањем Петковић је образложио великим доприносом и напретком у образовању младих музичких талената.

"Професор Милекић је у својој богатој каријери водио хорове Музичке школе, KУД ’Абрашевић’, Дома културе, чачанских вртића. Направио је сјајну сарадњу са Школом за музичке таленте у Ћуприји захваљујући којој је велики број наших суграђана стекло висока академска звања из области музичке културе. У последњих неколико година освојио је преко 250 признања са својим ученицима на разним такмичењима", истакао је секретар градске скупштине.

Петковић је нагласио да предлог да се најпрестижније признање додели главној сестри Опште болнице које ће она примити у име свих здравствених радника града Чачка, можда не треба ни образлагати јер је време у коме су се нашли здравствени радници изродило хероје у белим мантилима.

"Марија Стојић као главна сестра у Општој болници свакодневно је у центру свих дешавања током епидемије корона вируса, како дању тако и ноћу и својим радом представља изузетан узор својим колегама, али и свима који су ту да помогну здравственим радницима. Ово признање припада свим здравственим радницима али и немедицинском особљу у здравственим установама који су такође дали велики допринос", закључио је Петковић.

Такође Kомисија је предложила да се признање постхумно додели и др Војкану Шулубурићу који је преминуо од последица изазваних корона вирусом.

Уколико одборници буду сагласни са предлозима, највеће градско признање добитницима ће бити уручено 18. децембра на Свечаној седници поводом Дана града.

 

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


cacak decembarska nagrada sc mladost aco milekic marija stojic

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.291.706 посета
Тренутно на сајту: 354 посетилац(a)