Мијаиловић: Највећи капитал Србије су наша деца 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Мијаиловић: Највећи капитал Србије су наша деца
Trenutno na sajtu: 790       |       Podeli:
08.09.2017 | 0 коментар(а)



Чачак - Народног посланика Српске напредне странке Остоја Мијаиловић, реагујући на недавна саопштења Српског покрета Двери,

а у вези смене појединих директора школа, пита због чега је он прозван као једино одговорног за "кадровање" у овом граду.

Мијаиловић у писаној изјави наводи:

Да се неким случајем, овог 1. септембра, председница Скупштине Маја Гојковић и министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић нису појавили у некој од школа које припадају граду Чачку, већ би унапред знали које ће, као и небројено пута до сада, флоскуле, неистине и демагошке памфлете Дверјани и њима слични "лансирати" у својим саопштењима. Међутим, како за то овога пута нису имали прилике, безидејни "писци" јефтиног пропагандног материјала поново се, у свом "лирском заносу" враћају на легитимну одлуку министра о разрешењу и именовању појединих директора чачанских школа.

Нажалост, ако је веровати појединим локалним медијима, у свеопштој поплави злонамерних информација, којима се на све могуће начине дискредитују часни, поштени, одговорни професионално доказани људи, придружили су се и тзв. "неименовани извори" Српске напредне странке. Ти "неименовани извори", као и много пута до сада, једну легитимну одлуку министра просвете, науке и технолошког развоја приписују мени. Дубоко сам забринут ако су такве тврдње последица непознавања принципа и циљева странке којој припадају, а која има своје страначке органе, Статут и јасно прецизиране начине за доношење одлука које су, пре свега, у интересу грађана, а не личних. Те вредности су наши гласачи препознали на свим досадашњим изборима и зато нам дају подршку која је за већину политичких партија, у овом тренутку, недостижна.

За мене лично, у овој вишенедељној тенденциозној кампањи, постоји једна кључна дилема: шта је предмет њихове "забринутости" - новопостављени директори или они смењени? Смењени директори који су више од 20 година у истим (или различитим), али увек директорским фотељама, они који су затворили очи пред, најблаже речено, непримереним понашањем једног професора, они који, чак и када имају услов за пензију, сматрају да нема други или, не дај Боже, бољи, они који су цео свој радни век провели са децом и младима спремајући их за успешне каријере (како, иначе, воле да се диче), али ако се неко такав појави онда га одмах уз садејство дежурних локалних критизера дочекају на нож, или они који су сваку власт нападали како не дају шансу младим и образованим људима да се врате у свој град а када се то и догоди цепају му делове биографије и брутално дискредитују?

Остоја Мијаиловић, фото: Глас западне Србије

Није ли то врхунац свеколиког пардокса, менталног, духовног и интелектуалног посрнућа у које Двери и њима слични покушавају да увуку грађане Чачка, а све под плаштом наводне бриге за наше школство и образовни систем у целини таргетирајући мене као једино одговорног за "кадровање" у овом граду.

Нема дилеме да је образовање веома важан сегмент друштва, јер се директно тиче онога што је будућност и највећи капитал Србије - наша деца. Иако сам се лично, врло рано, опредилио да своју каријеру градим у привреди и предузетништву и напорним радом постигао солидне резултате, дубоко поштујем све оне који свој професионални развој базирају на вишедеценијском образовању, академском и научном раду. У прилог мојој тврдњи је висока корпоративна одговорност компанија на чијем сам челу и подршка коју пружамо развоју спорта код младих. Поред спонзорства Фудбалског савеза Србије (чијим се резултатима ових дана сви поносимо), донирали смо милион динара кошаркашком клубу „Младост“ из Чачка чији смо поносан спонзор и подржали на исти начин меморијални турнир “Драган Цветковић Цвек”. На тај начин покушавамо, колико је у нашој моћи, да усмеримо децу ка правим вредностима.

Свесни велике одговорности када је у питању школство и образовни систем сигуран сам да ће Српска напредна странка и убудуће пружити шансу младим, вредним људима, стручњацима и професионалцима у свом послу, а свакодневно, кроз нове пројекте, чинити све да унапреди образовни процес и створи боље услове како за ученике, тако и за њихове наставнике. Подсетићу само на неке капиталне објекте, који су у склади са тим циљевима, реализовани у нашем граду, уз подршку Министарства просвете, науке и технолошког развоја, као што су изградња новог крила и реконструкција Студентског дома, изградња Дома ученика, реконструкција основне школе у Мрчајевцима... У школској години у којој наставни предмет информатика и рачунарство, ученици петог разреда изучавају у статусу обавезног наставног предмета, компанија чији сам ја оснивач и власник један је од донатора националне акције „Битка за знање“ са циљем развоја информатичке писмености, програмирања и роботике у основним школама. Током следеће недеље министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић посетиће школе у нашој општини које су изабране на конкурсу и које су добитници робота уз помоћ којих ће ђаци учити основе програмирања и кодирања.

Исто тако, као и до сада, лично ћу подржати младе људе, нове идеје и све оне који своје стечено знање, овде и у свету, желе да донесу у свој родни град на добробит његових житеља. Жалим што увек нема довољно могућности за све њих, али сваки наш наредни корак овде у Чачку, као и целој Србији, биће посвећен том циљу. А ви господо Дверјани и "неименовани извори", наставите да цепате туђе биографије, али немојте никако заборавити да ће то, једнога дана, "красити" вашу.

Народни посланик Остоја Мијаиловић




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.030.918 посета
Тренутно на сајту: 791 посетилац(a)