Спомен чесма постала предмет комшијског спора 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Спомен чесма постала предмет комшијског спора
Trenutno na sajtu: 265       |       Podeli:
27.04.2018 | 0 коментар(а)



Ивањица – Грујица Ћериман из ивањичког насеља Бедина Варош подигао је на свом

имању пре две године спомен чесму посвећену погинулим војницима на Кошарама. Чесму је како каже подигао сам од сопствених средстава уз свесрдну помоћ породице која му је дала и највећу подршку.

Према његовим речима на Видовдан 2016. године чесма је освештана, а мотив за њену изградњу биле су патриотске побуде, али пре свега да “у заборав не оде младост коју су војници оставили на Кошарама, ” каже за Глас западне Србије Ћериман.

“Отац сам четворо деце и жртва ових младића дубоко ме је ганула, то је био начин да њихову жртву отргнем од заборава”, истиче Ћериман.

Међутим ова спомен чесма недавно је постала предмет спора између њега и комшије Милутина Тодоровића који се годинама водом снабдевао са тог извора.

Ћериман тврди да комшија по сваку цену жели да сруши спомен чесму, док са друге стране Тодоровић тврди да једино што тражи јесте прописно урађена каптажа око чесме како би и даље могао да се водом снабдева са тог извора.

“Ћериман је црево које је доводило воду у моје домаћинство бацио и ја сам 20 метара одатле са потока довео нову воду и ставио друго црево које није у његовом имању. Мој захтев је да се уради прописна каптажа која ће да прихвата воду, јер он то није урадио како треба”, тврди Тодоровић. Он додаје да је спреман да плати све потребне радове да се довод воде са извора на коме је спомен чесма уради на задовољство свих и да не жели да руши чесму ако то није неопходно.

Ипак договор није постигнут, па како то код Срба обично бива проблем је стигао и до суда, а прво виђење комшија заказано је за почетак маја ове године.

 

 

Глас западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.802.833 посета
Тренутно на сајту: 266 посетилац(a)