Шешељ: Ако победим - Вучић премијер 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Шешељ: Ако победим - Вучић премијер
Trenutno na sajtu: 764       |       Podeli:
25.03.2017 | 0 коментар(а)



Председнички кандидат Српске радикалне странке, Војислав Шешељ, одбија оптужбе да је лажна опозиција Александру Вучићу

и истиче да премијера критикује, али му признаје и добре ствари.

Гостујући на Н1, Шешељ је рекао да се са Вучићем срео два пута после повратка из Хага - оба пута на пријему у руској амбасади и у присуству руског амбасадора.

"Ван Скупштине видели смо се два пута на пријемима у руској амбасади. Први пут када смо се видели у Скупштини изгледали смо као два пингвина на Јужном полу, а око нас санте леда. На првом сусрету у руској амбасади била је открављена атмосфера. Ја сам био са сином и неким сарадницима, а руски амбасадор је дошао са Вучићем. Следећи пут на пријему у амбасади ситуација је била нормалнија, спонтано се ишло са шалама. Вучић је опет дошао са руским амбасадором. Схватио сам да је жеља амбасадора да се односи нормализују. Али ми остајемо политички противници", објаснио је Шешељ.

На оптужбе да је лажна опозиција, да га Вучић "држи у шаци" и плаћа му за ненападање, Шешељ одговара да се никога није плашио ни када је први пут ишао у Хаг.

"Ничега се не бојим, осим бога и суда историје", истиче лидер радикала и додаје да је тужио посланика Двери који је тврдио да Шешељ месечно од Вучића прима 60 хиљада евра.

Према његовим речима, опозиција је свако онај ко није у власти, а за себе каже да нема коликтивну свест о заједништву са другим председничким кадидтима - Вуком Јеремићем, Сашом Јанковићем, Ненадом Чанком, Бошком Обрадовићем.

Што се тиче Александра Вучића каже да код њега цени то што је одолео да уведе санкције Русији и што је одбио да троје радикала изручи Хашком трибуналу због оптужби да су претили сведоцима у поступку против њега.

Премијеру замера учешће у бриселском дијалогу, вођење политике уласка у Европску унију, политику војне неутралности и давање субвенција страним инвеститорима.

Шешељ каже да Вучић треба да остане премијер, пре свега јер су ово председнички избори и на њима се бира председник.

"Ако ја победим има мирно да поднесе полагање заклетве, па онда ако хоће нека поднесе оставку. Не може земља да буде са одлазећим председником и премијером. Политика је озбиљна игра, не може да прети народу да ће ако га не изаберу да понесе своје играчке и оде", каже Шешељ.

Уколико постане председник, а Вучић поднесе оставку, лидер радикала каже да би мандат морао поново да повери Вучићу јер он има већину у парламенту, а тек после да разговара са неким другим и на крају распише изборе.

Војислав Шешељ се шест пута кандидовао за председника, а упитан шта је овај пут другачије и да ли би и даље био склон инцидентима, Шешељ одговара да он није правио никакве инциденте и никада није први нешто започињао.

"Ако ме неко нападне, ја ћу се бранити. Први никога нисам напао физички, на ничије митинге не идем да их растурам. Ја не помињем ничије чланове породице који нису јавне личности", одговара Шешељ.

Паљење застава других држава и Европске уније оставио би за собом ако постане председник. Каже да је рођени дипломата који зна дипломатску етикецију и вештину и да као председник не био палио заставе, што себи као опозиционар, како каже, може да дозволи.

Говорећи о односима у региону, Шешељ је рекао да би поштовао Дејтонски споразум, али би тражио да сеРепублици Српској врате одузете надлежности - војска, полиција и граничари.

Када је у питању Хрватска, каже да би као председник у дипломатским сусретима покретао питање обнављања Републике српске Крајине, за коју каже да је укинута хрватском агресијом.

По повратку из Хага Шешељ је најављивао да ће отићи у Загреб како би прошетао градом и у Сарајево, где је проглашен за персона нон грата. Иако обећања није испунио, каже да она и даље стоје и да није одредио рокове када ће то урадити.

Извор: Данас онлајн

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.416.852 посета
Тренутно на сајту: 765 посетилац(a)