СОЧ подржава колектив ПУШ-а 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
СОЧ подржава колектив ПУШ-а
Trenutno na sajtu: 782       |       Podeli:
30.08.2017 | 0 коментар(а)



Чачак - Синдикат образовања Чачак (СОЧ) подржао је Одлуку колектива Прехрамбено-угоститељске школе (ПУШ), као и Синдиката Прехрамбено-угоститељске школе



да у понедељак 04. септембра ступе у штрајк, скраћењем часова на 30 минута.

Синдикат захтева укидање привремених мера које су уведене у ову образовну установу решењем министра просвете о разрешењу претходног директора и постављањем в.д. директора и Школског одбора.

Председник СОЧ-а Владимир Аџић, подсетио је да је дошло и до смене директора Медицинске школе.

"Директор Медицинске је испуњавао услове за одлазак у пензију и у тој школи нема штрајка, међутим у ПУШ-у запослени штрајкују због увођења принудних мера и имали су приговор на извештај инспекције. То је све упућено министру који је одговорио ПУШ-у да остаје при својим одлукама, а оне људе који су оштећени његовом одлуком позива да правду потраже пред судом", рекао је Аџић.

У Прехрамбеној и Медицинској су постављени вршиоци дужности директора и Школски одбори од стране Министарства просвете.

Када је реч о Основној школи "Милица Павловић", Аџић каже да је Школски одбор остао исти, али да нису успели да поставе вршиоца дужности директора.

"Бивши директор Мирко Лазовић прешао је на дужност директора у Машинско-саобраћајној школи. Процедурално, пошто није изабран директор на Школском одбору у том случају министар просвете поставља вршиоца дужности", објаснио је Аџић.

На питање да ли се приликом постављења вршиоца дужности директора у ове три школе уплела и политика, Аџић каже да тамо где је било нешто спорно, ту су чланови СОЧ-а реаговали.

"Ако министар нешто није урадио у складу са законом, то је његов прекршај. Нисам гледао радну књижицу колегинице која је постављена за вршиоца дужности. Министар има право да постави в.д. директора. Када је реч о ПУШ-у, министар се држи одлуке републичке инспекције и на основу тога је сменио директора и поставио принудни Школски одбор. Тај одбор је дужан да у наредних шест месеци спроведе избор за директора школе", нагласио је Аџић.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.020.028 посета
Тренутно на сајту: 783 посетилац(a)