Шта шкрипи у широкој пријепољској коалицији 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Шта шкрипи у широкој пријепољској коалицији
Trenutno na sajtu: 550       |       Podeli:
11.02.2022 | 1 коментар(а)



Пријепоље – Последње скупштинско заседање у Пријепољу показало је да у „широкој коалицији“

града на Лиму, нешто шкрипа. Инсистирање првог човека општине Владимира Бабића, на стриктном поштовању закона, коштало га је оркестрираног „напада“ од стране одборника Странке правде и померења, Станка Кијановића (СПС) и Зулкефила Садовића (ДПС), па је за кратко време, Бабић, прошао је пут од „визионара“ до „спавалице“, а затражена је и његова оставка.

Да је стање у локалној власти не одрживо, сагласни су и председник Бабић и одборник Санџачке демократске партије Есад Хоџић, који најављује да ће иницирати састанак са напредњацима, на којем би се одлучивало о судбини актуелне коалиције. Хоџић каже, да је његова партија спремна и да оде у опозицју, у случају да се нешто у функционисању власти не промени.

Наиме, Скупштина општине прихватила је предлог Већа да се са дневног реда повуку тачке о разматрању рада и финансијских планова Библиотеке “Вук Караџић” и Туристичке организације Пријепоље. Председник општине Владимир Бабић, такву одлуку поткрепио је чињеницама да је оснивач две установе локална самоуправа, те да су оне дужне и у обавези да се о свом раду и начину пословања договарају са општинским руководством, што према његовим речима није био случај. Он је изразио сумњу и у незаконито запошљавање, па је због тога предложио скидање тачака са дневног реда.

Ова одлука, није се свидела одборницима Странке правде и помирења, чији су чланови директори Библиотеке “Вук Караџић” и Туристичке организације Пријепоље, па су оптужили председника општине да се ништа у Пријепољу не ради те да је он кривац за то. Критикама СПП придружили су се и Зулкефил Садовић и Станко Кијановић, док је Сабахудин Хајдаревић позвао Бабића да поднесе оставку на место председника општине, образлажући то да „нас његова политика кошта“.

Бабић је кратко и јасно поручио: “Верујте да знам да вас моја политика кошта” алудирајући да спречавање трошења народног новца за лично богаћење појединаца.

Бабић је апострофирао да је током првих 100 дана власти урађено пуно и подсетио само на затварање депоније „Стањевине“, а онда је према његовој сумњи почело да се нешто чудно дешава, алудирајући на период када је Странка правде и помирења ушла у власт. На констатацију да је за кратко време прошао пут од „визионара“ до „спавалице“, поручује да је изложен критикама због тога што инсистира на стриктном поштовању закона, па се то појединима не свиђа.

„Моја морална начела су непоколебљива. Закон је неприкосновен и морамо да га поштујемо. Желимо да штитимо све оно што Влада Србије и председник државе Александар Вучић са муком остварују и за шта се боре. Желимо да будемо њихова продужена рука и да се на целој терииторији Србије поштују сви закони. Можда због тога појединцима баш и сметам. Уколико се испостави да ја нисам био у праву, спреман сам јавно да се извинем свима и да сносим последице због тога”, у даху каже Бабић.

Владимир Бабић, председник општине Пријепоље, Фото: ПП Медиа

Владимир Бабић због инсистирања на поштовању закона могао би да остане без председничке фотеље.

Председнику општине, од стране Странке правде и помирења, замерено је да критикама на рад Туристичке организације и Библиотеке жели да прикрије неправилности у пословању Дома културе, што је Бабић одбацио.

„Никога не кријемо и ниједном директору неће бити дозвољено да ради било какве проневере, неправилности и кршење закона. Уколико имају одборници нека сазнања и наговештаје да се нешто дешава што није регуларно у Дому културе, нека ми то покажу и јавно обећавам да ћемо то пропратити и истражити. О свему што мислим да није у реду у пословању свих предузећа обавештавам надлежне органе и нико није заштићен”, тврди Владимир.

Доскорашњи заменик председника општине, а сада одборник Есад Хоџић, истиче да се стално провлачи да су сви у власти, међутим он то доживљава другачије.

„У власти су оне партије које заиста желе да раде, и да доприносе резултатима, а са друге стране имате странке које се користе од те власти и ту су само због тога. Ја то видим као политиканство, и искакање из нормалног политичког деловања”, наводи Хоџић.

Он се осврнуо и на критике које су упућене на рачун председника општине Владимира Бабића.

„До јуче сте председника општине окивали у звезде, а данас вам је најгори. То је само због тога, што је председник рекао јасан став да се мора поштовати закон и што тражи извештај о спроведеним конкурисима у две установе. Због тога је најендном почео да смета и постао је најгори. Не видим потребу за тим”, каже Есад.

Есад Хоџић, одборник СДП, Фото: ПП Медиа

Санџачка демократска партија у наредним данима предложиће Српској напредној странци успостављање другачијих односа у коалицији. Хоџић поручује да се мора јасно знати ко је позиција а ко опозиција, те да се овако више не може наставити.

„Макар ми прешли на другу страну, овако више не можемо радити. Ово више нећемо толерисати. Шта ће Срспка напредна странка одлучити то ћемо видети, углавном наш став је јасан, даље више не може овако”, закључио је први човек странке Расима Љајића у Пријепољу.

Председник општине Владимир Бабић, сагласан је са Хоџићем да се у Пријепољу нешто мора мењати.

„Овако стање је неодрживо. Без договора и међусобне комуникације даљег рада нема. Чули смо и представника Социјалистичке партије Србије, који је рекао како је долазио до неких закључака и остваривао своје циљеве, сматрамо да таком понашању нема места у власти”, закључио је Владимир Бабић.

 

 

ГЗС/ПП Медиа




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


PRIJEPOLJE SEDNICA SNS SDP BIBLIOTEKA TURISTICKA ORGANIZACIJA

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (1)

  • titaga

    hahhahahahhahhaha čuj sta skripi a nepita se niko tu kao komarac za gace,Bazo Žigovic formira vlast u Prijepolju...Pitajte njega koliko je morao da plati Vučiću.....



  •  















     


     

    © Глас Западне Србије
    Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
    032 347 001
    redakcija@glaszapadnesrbije.rs

    Импресум

    Статистика сајта:
    Прес: 157.750.294 посета
    Тренутно на сајту: 550 посетилац(a)