Ребалансом буџета повећана новчана накнада породиљима а дуплирана ђацима првацима 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Ребалансом буџета повећана новчана накнада породиљима а дуплирана ђацима првацима
Trenutno na sajtu: 338       |       Podeli:
01.10.2020 | 0 коментар(а)



Ивањица - Најзначајнија тачка на данашњем скупштинског заседању у Ивањици свакако је ребаланс буџета,

до кога је морало доћи због дефицита који је задеси не само ову локалну самоуправу, рекао је председник општине Момчило Митровић.

„Смањили смо трошковну страну уз договор са директорима школских установа по основу превоза за време ванредног стања, као и на име реконструкција улица које нису рађене због нерегулисаних имовинско-правних односа. Средства су пребачена, и то пет милиона за школу у Девићима, на којој је прошле године промењена столарија и изолација. Око 100 ђака са предшколцима и даље се греју ложењем ватре у пећима, тако да ћемо овај новац преусмерити за етажно грејање и из безбедностих и економичних разлога. Затим, незапосленим породиљама, до навршених годину дана детет,а повећана је новчана помоћ и то са 10.000 на 15.000 динара, а ђацима првацима који су до сада примали једнократну помоћ од 5.000 динара она сада износи 12.000. Такође битна инвестиција је куповина машине за јавно комунално предузеће јер нам је механизација у веома лошем стању”, рекао је за ГЗС Митровић.

Председник Општине Ивањица Момчило Митровић

Он додаје да ћу се средства усмерити и на три путна правца на сеоском подручју, за чију реконструкцију учествују локална самоуправа и мештани у односу 3:1 и 2:1.

Председник СО Ивањица Владимир Бојанић истакао је да је данас усвојен предлог решења сарадње између општина Ивањица и Ариље из области комуналних делатност.

„Потребно је обезбеди воду за људе који територијално живе ближе Ариљу али гравитирају и ка нама, па би воду добили преко нашег комунаног”, истакао је Бојанић.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


ivanjica skupstina zasedanje

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.371.974 посета
Тренутно на сајту: 339 посетилац(a)